Še sedem okuženih na Hrvaškem, rezultate 38 testov še čakajo

15. 3. 2020, 13:18 | Aktualno | Vir: STA

              Še sedem okuženih na Hrvaškem, rezultate 38 testov še čakajo (foto: Profimedia) Profimedia

Na Hrvaškem so danes potrdili sedem novih primerov okužbe s koronavirusom. Kot je potrdil minister za zdravje Vili Beroš, se je skupaj tako v državi doslej okužilo 46 ljudi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Pet novih primerov so zabeležili v Osijeku, in sicer gre za širjenje okužbe znotraj družine, dva nova primera pa so zabeležili v Zagrebu, je dejal Beroš na novinarski konferenci štaba civilne zaščite v Zagrebu.

Po zagotovilih hrvaških zdravstvenih oblasti noben od okuženih nima težkih znakov bolezni.

Doslej so na Hrvaškem na okužbo s koronavirusom testirali skupno 724 ljudi, za 38 odvzetih testov še ni rezultatov.

V Istri je trenutno šest okuženih, novoobolelih trenutno ni. Čakajo še na rezultate testiranja ene osebe v samoizolaciji, poroča Glas Istre. Po navedbah Hine ima le eden od okuženih simptome koronavirusa.

Lokalne oblasti v Istri so sicer uvedle nove preventivne ukrepe. Med drugim od danes do 14. aprila ne bodo obratovali gostinski objekti z izjemo tistih, ki pripravljajo hrano za dostavo, in ljudskih kuhinj.

Do 14. aprila bodo zaprti tudi frizerski, kozmetični in drugi podobni saloni. Trgovine - tudi tiste v sklopu bencinskih servisov - bodo lahko odprte le do 18. ure, pri čemer bo lahko v njih hkrati le omejeno število ljudi, med katerimi bo moralo biti najmanj en meter razdalje. Strogi preventivni higienski ukrepi veljajo tudi za ostala podjetja in institucije, ki ostajajo odprte.