Severna Irska: aretirali moškega, ki je namerno kašljal v policista

Neslane šale

26. 3. 2020, 14:12 | Aktualno | Vir: STA

              Severna Irska: aretirali moškega, ki je namerno kašljal v policista (foto: profimedia) profimedia

V Belfastu na Severnem Irskem so aretirali moškega zaradi poskusa hude telesne poškodbe, ker je namerno kašljal v policista, pred tem pa zatrjeval, da je okužen z novim koronavirusom, je danes sporočila severnoirska policija.

Policija je 39-letnega moškega najprej obravnavala zaradi družinskega nasilja in ga priprla. Moški je policistoma, ki sta ga vklenila, najprej dejal, da je okužen z novim koronavirusom, nato pa vanju namerno zakašljal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nasilni napadalec s kašljem naj bi se še danes pojavil pred sodiščem v Belfastu.

Iz Irske medtem poročajo, da je bil irski minister za zdravje Simon Harris (na fotografiji) žrtev potegavščine, ko naj bi v Dublinu k njemu pristopila moški in ženska, vanj zakašljala in nato v smehu zbežala.

"Ničesar smešnega ni v tem. Je dokaj patetično," so besede, s katerimi je minister pospremil dogodek, ki naj bi se zgodil v torek. Dodal je, da se prek družbenih omrežij očitno širi tovrstna igra, ki vključuje snemanje takšnih dejanj. Napovedal je, da bo država proti temu ukrepala "na vso moč z vsemi pooblastili, ki jih ima na voljo".