Silikonski prsni vsadki ženski rešili življenje

Ustreljena od blizu

23. 4. 2020, 06:05 | Aktualno | Vir: STA

              Silikonski prsni vsadki ženski rešili življenje (foto: Profimedia) Profimedia

Prsni vsadki so ženski v kanadskem Torontu najverjetneje rešili življenje, potem ko je bila ustreljena od blizu, so v študiji v znanstveni reviji Sage Medical Journal prejšnji teden zapisali zdravniki. 

To sicer ni prvi tak primer, ko naj bi prsni vsadki rešili življenje, naj bi bil pa prvi, v katerega so vpleteni silikonski prsni vsadki.

Incident se je zgodil leta 2018, ko je ženska odšla na urgenco, potem ko je čutila bolečino v prsih in videla kri. Kirurgi so našli eno vstopno rano in naboj pod njeno desno dojko. Preiskovalci so ugotovili, da je šlo za naboj manjšega kalibra.

Vsadki 30-letnice so odbili naboj v drugo dojko, tako da ni zadel ključnih organov.

Ženski so odstranili vsadka ter preučili primer. Glede na pridobljene informacije je naboj zadel levi vsadek in se odbil v desnega. "Glede na smer naboja, je edini vir odboja prsni vsadek," piše v študiji. Kot so pojasnili je vsadek nad srcem in prsnim košem, zaradi česar je najverjetneje rešil ženski življenje.

Čeprav je bila ženska ustreljena od blizu, jo je odnesla le z zlomljenim rebrom in poškodovanimi vsadki. Policija sicer še ni sklenila preiskave, saj še vedno iščejo orožje in strelca, še piše v poročilu.