Revni deček na fotografiji iz BiH joče, ker so mu ukradli robidnice, ki jih prodaja na cesti

21. 8. 2020, 12:52 | Aktualno

              Revni deček na fotografiji iz BiH joče, ker so mu ukradli robidnice, ki jih prodaja na cesti (foto: Facebook) Facebook

Po družbenih omrežjih v Bosni in Hercegovini je zaokrožila fotografija dečka, ki sedi na ograji ob cesti s prazno košarico in joče, potem ko mu je skupina starejših fantov ukradla robidnice, ki jih je ta dan nabral v bližnjem gozdu.

Kot poroča index.hr, je dečka fotografiral podjetnik Selmir Šljivić, ki je v objavi na svojem Facebook profilu napisal:

"Prodajalec robidnic na cesti M18, Brlošci, občina Kladanj. Joče, ker so mu neki fantje, potem ko so jih nekaj pojedli za pokušino, odnesli nabrane robidnice. Ustavil sem se, a nisem uspel narediti nič drugega, samo preklel sem lahko te fante in vse ostale, ki jemljejo denar, ljubezen, življenje. Dečkov oče Bekrija je nezaposlen, mama bolna. Kakšno dno smo kot družba dosegli, da so naši otroci prisiljeni delati, da niso zaščiteni in da jim potem še tisto malo, kar zaslužijo, odnesemo. Sram me je, ampak pomagal mu bom, kolikor bom pač lahko. Deček je nehal jokati in ima še eno posodo nabranih robidnic, da jih danes proda," je zaključil svoj zapis.

Objava se je hitro začela širiti po družbenih medijih, povzeli pa so jo tudi številni mediji v BiH.

Selmir Šljivić je za hrvaški index.hr povedal, da je presrečen, da je fotografijo videlo toliko ljudi. Upa namreč, da bo deček, ki vsak dan nabira robidnice in jih prodaja ob cesti, deležen neke pomoči. Na družbenih medijih se je namreč pojavila informacija, da si fant s tem denarjem vsako leto kupi šolske potrebščine.

Kot še pišejo na index.hr, so ugotovili, da deček izhaja iz izjemno revne družine, ki jo sestavljajo štirje otroci in mama, ki pa je zelo bolna. Še do lani so živeli v eni sobici brez elektrike in vode, potem pa jim je neko podjetje iz BiH obnovilo hišo.

Po objavi novice na hrvaškem portalu index.hr se je Selmir še dodatno zahvalil medijem za pomoč pri širjenju te zgodbe. 

V novi objavi je zapisal: "Index HR je objavil novičko o dečku iz Brzložaka. Veliko dobrega se je zgodilo njegovi družini v zadnjih dneh, kar pomeni, da ni vse tako črno, kot je videti. Še vedno je v nas veliko dobrote in sočutja, samo nekaj vzpodbude očitno rabimo ..."

Preberite si tudi nadaljevanje: