Skoraj vsak četrti prebivalec indijske prestolnice razvil protitelesa za koronavirus

22. 7. 2020, 08:00 | Aktualno | Vir: STA

              Skoraj vsak četrti prebivalec indijske prestolnice razvil protitelesa za koronavirus (foto: Xinhua/STA) Xinhua/STA

V New Delhiju ima skoraj 23,5 odstotka meščanov protitelesa za novi koronavirus, kar je skoraj vsak četrti prebivalec indijske prestolnice, je pokazalo testiranje, ki so ga izvedle indijske oblasti. Kot je sporočilo indijsko ministrstvo za zdravje, so preučili vzorce krvi 21.387 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Podatek o deležu prebivalstva s protitelesi za novi koronavirus kaže, da se je v New Delhiju z novim koronavirusom okužilo precej več ljudi, kot kažejo uradni podatki.

Glede na uradne statistike so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri več kot 123.000 ljudeh, kar je manj kot odstotek prebivalcev 30-milijonske indijske prestolnice. Ob upoštevanju podatka o prebivalcih s protitelesi gre sklepati, da se je okužilo že več kot sedem milijonov prebivalcev New Delhija.

Ministrstvo za zdravje je pojasnilo, da številni okuženi z novim koronavirusom nimajo simptomov.

Po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa so v Indiji doslej potrdili 1,15 milijona okužb z novim koronavirusom, za covidom-19 je v tej azijski državi umrlo več kot 28.000 ljudi.

Indija, kjer so prvi primer okužbe z novim koronavirusom potrdili konec januarja, je po številu okuženih na tretjem mestu na svetu, za ZDA in Brazilijo. Po številu smrtnih žrtev covida-19 pa je na osmem mestu na svetu. Indijske oblasti opozarjajo, da se utegne število smrtnih žrtev v prihodnjih tednih močno povečati zaradi naraščanja števila okužb.

Število okuženih v državi z 1,3 milijarde prebivalcev znova narašča, odkar so oblasti sredi maja začele rahljati ukrepe proti širitvi pandemije. Marsikje, na primer v tehnološkem središču države Bengaluru in v letoviški državi Goa so zato znova uvedli številne omejitve.