Skupina United Group prevzema največje bolgarsko časopisno podjetje

27. 1. 2021, 14:45 | Aktualno

              Skupina United Group prevzema največje bolgarsko časopisno podjetje (foto: United Group) United Group

Skupina United Group, vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev in medijskih vsebin v Jugovzhodni Evropi, je najavila, da je s podjetjem Intrust EAD dosegla dogovor o prevzemu podjetja Vestnik Telegraf EOOD, največjega časopisnega podjetja v Bolgariji.

Znotraj skupine United Group u Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

»Navdušeni smo, da lahko objavimo to novico. Bolgarija predstavlja privlačen trg za skupino United Group, obenem pa podjetje Telegraf dopolnjuje naše druge medijske vire v tej državi, saj prinaša manjkajoče zmožnosti za tiskane vsebine,« je povedala Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group. 

»S tem, ko Telegraf postaja del naših aktivnosti, lahko United Group v Bolgariji ponudi celotno paleto kakovostnih medijskih storitev. Dodajamo namreč manjkajoče koščke sestavljanke in v tej državi zaokrožujemo svojo ponudbo. Vidimo priložnost za nadaljnja izboljšanja vseh izdaj Telegrafa in digitalizacijo, z namenom krepitve našega digitalnega portfelja v Bolgariji,« je povedala Boklagova. 

Podjetje Vestnik Telegraf EOOD upravlja več blagovnih znamk:

 • Telegraf – dnevnik z največjo naklado v državi
 • Monitor – politični in gospodarski dnevnik
 • Match Telegraf – vodilni športni dnevnik v državiž
 • Politika – politični in gospodarski tednik
 • Europost – tednik v angleškem jeziku
 • Borba – regionalni dnevnik iz regije Veliko Tarnovo

Telegraf, Monitor, Politika, Europost in Borba na svojih spletnih straneh nudijo tudi digitalne vsebine.

Prevzem bo predvidoma zaključen v prvem četrtletju leta 2021, po odobritvi pristojnih regulatorjev.

Skupina United Group je na bolgarski trg prvič vstopila leta 2019, ko je zmagala na javnem razpisu za nakup Vivacoma, vodilnega telekomunikacijskega operaterja v državi. Temu je sledil prevzem podjetja Nova Broadcasting Group, največjega bolgarskega medijskega operaterja na različnih platformah, ki je bil zaključen januarja 2021.

S poslovanjem na področjih telekomunikacij in medijev platforma skupine United Group združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike vsebin v Jugovzhodni Evropi. 

O skupini United Group

Skupina United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi. Podjetje z 11.000 zaposlenimi svoje storitve in izdelke zagotavlja približno 10 milijonom uporabnikov v 8 državah. United Group ima najširšo omrežno pokritost v regiji in uporabnikom nudi najbolj privlačne televizijske vsebine z vsega sveta. Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo, vsebine in tehnologijo zagotavlja odličnost izdelkov in storitev za uporabnike po vsej regiji. Skupina United Group je od marca 2019 v lasti sklada BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu.