Slovenijo čaka zasnežena noč, sneg pa se lahko pojavi tudi na Obali!

22. 1. 2019, 15:30 | Aktualno | Vir: STA

              Slovenijo čaka zasnežena noč, sneg pa se lahko pojavi tudi na Obali! (foto: profimedia) profimedia

Danes bo v zahodni in severozahodni Sloveniji deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Na jugovzhodu bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki se bo popoldne krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo v večjem delu države snežilo. Sneg se lahko pojavi tudi na Obali.

V sredo bo oblačno z občasnim rahlim sneženjem, le ob morju bo večinoma rahlo deževalo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od -5 do 0, na Primorskem do 4 stopinje Celzija.

V četrtek in petek bo v zahodnih krajih deloma sončno, drugod večinoma oblačno. Predvsem na jugovzhodu bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, ki se bo čez dan približalo našim krajem. Nad vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje v nižjih zračnih plasteh z vetrovi vzhodnih smeri priteka hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih zahodno in severno od nas deloma sončno, drugod pretežno oblačno. Rahle padavine se bodo proti večeru od juga širile v vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju pa zmerna do močna burja. V sredo bo oblačno z rahlim sneženjem, ki bo obilnejše v krajih južno od nas. Sneži lahko tudi ob jadranski obali.

Biovreme: Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Spanje občutljivih ljudi bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.