Slovenijo zajela zelo hladna zračna fronta, ki bo vztrajala do četrtka!

25. 2. 2018, 14:26 | Aktualno | Vir: STA

              Slovenijo zajela zelo hladna zračna fronta, ki bo vztrajala do četrtka! (foto: profimedia) profimedia

Slovenijo je zajel zelo hladen zrak, na Primorskem pa še vedno vztraja burja, ki povzroča težave v prometu. Zaradi močne burje je zaprt predor Kastelec proti Ljubljani. Obvoz je po regionalni cesti Kastelec-Kozina. Prometnoinformacijski center tudi opozarja na previdno vožnjo med Postojno in Razdrtim zaradi močnega vetra in snežnih nanosov.

Zaradi odstranjevanja nanosov snega bo danes večkrat kratkotrajno zaprta primorska avtocesta med Senožečami in Razdrtim v obe smeri.

Na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na regionalni cesti Podnanos-Manče-Vipava-Ajdovščina pa velja prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo do noči na torek ponekod presegali hitrost 100 kilometrov na uro, opozarjajo na agenciji za okolje.

Do četrtka bo mrzlo. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod -7 stopinj Celzija, kar je okoli 10 stopinj manj, kot je povprečje za ta čas. Občutek mraza bo še stopnjeval severovzhodni veter, na Primorskem pa močna burja.

Danes do 17. uro bo zaradi kolesarske prireditve v Izoli zaprtih več lokalnih cest. Na cestah Koper-Dragonja, Dragonja-Sečovlje in Sečovlje-Izola pa bodo kratkotrajne popolne zapore.

Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7, 5 ton.

Zaradi zimskih razmer na hrvaški strani je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike preko mejnih prehodov Babno Polje, Petrina in Metlika.