Smrt Kobeja Bryanta pretresla celotno svetovno javnost

Odzivi športnikov

27. 1. 2020, 09:42 | Aktualno | Vir: STA

              Fotografija iz leta 2009 (foto: profimedia) profimedia

Fotografija iz leta 2009

Smrt enega najboljših košarkarjev vseh časov Kobeja Bryanta ni pretresla le svet športa, ampak celotno svetovno javnost. Žalovanju so se pridružili praktično vsi, med njimi tudi najboljši slovenski športniki.

Goran Dragić in Luka Dončić sta svoji razmišljanji posredovala prek Twitter profila. Dragić je objavil fotografijo, na kateri se objema z Bryantom in zapisal: "Mir in moč družini Bryant ter ljubiteljem košarke po vsem svetu. Počivaj v miru #MambaMentality.

Luka Dončić je bil med prvimi športniki, ki je je reagiral na vest o smrti Byanta. Nekaj minut pred deveto zvečer po slovenskem času, ko še ni bilo povsem jasno, ali je vest resnična, je Dončić tvitnil: "Pa saj so ne more biti res!!" Dobro uro kasneje se je znova oglasil; pripel je fotografijo s hčerko Byanta, ki je umrla v helikopterski nesreči in zapisal: "To je zelo žalostno RIP".

#MambaForever

Žalovanju so se pridružili tudi drugi športniki. Anže Kopitar je objavil črno-belo fotografi Bryanta in pod hashtag #MambaForever zapisal: "Počivaj v miru legenda. Moje misli in molitve so za Bryantovo družino."

Na drugem koncu sveta sta se s tragično novico zbudila Rafael Nadal in Novak Đoković. Oba sta bila pretresena - "umrl je eden največjih športnikov na svetu" je dejal Španec, Đoković pa je zapisal: "Moje srce je zelo žalostno. Počivaj v miru prijatelj."

Oglasila sta se tudi dva od najboljših nogometašev. Lionel Messi, ki je s Kobejem Bryantom pred časom posnel priljubljen oglas za turškega letalskega prevoznika, je na Instagramu zapisal, da nima besede... "Užitek te je bilo poznati in delite skupne trenutke. Odšel je eden največjih genijev."

"Pretresen sem ob novici, da je umrl Kobe in njegova hčerka Gianna. Bil je vzor mnogim. Sožalje pošiljam njegovi družini in prijateljem, ki so izgubili najdražje v tej tragediji," je zapisal Cristiano Ronaldo.

Ena od največjih legend lige NBA Kareem Abdul Jabbar: "Večina ljudi se bo Kobeja spominjala kot izjemnega atleta, ki je navdahnil generacije košarkarskih igralcev. Jaz se ga bom poleg tega spominjal kot človeka, ki je bil veliko več kot samo športnik."

Michael Jordan: "Besede ne morejo opisati bolečine, ki jo čutim. Oboževal sem Kobeja, bil mi je kot brat. Veliko sva se pogovarjala in pogrešal bom te najine pogovore. Bil je izjemen tekmovalec, eden od največjih. In izjemen oče."

Sožaljem in mislim o velikem človeku ter športniku so se pridružili tudi politiki, ljudje iz šov biznisa ter ostalih družbenih slojev. Nekdanji predsednik ZDA Barak Obama: "Kobe je bil legenda na igrišču. Izguba hčerke Gianne je za nas kot starše še toliko bolj boleča."

Zdajšnji predsednik ZDA Donald Trump: "Kobe Bryant, eden največjih košarkarskih igralcev v zgodovini, je komaj začel živeti. Oboževal je svojo družino in rad je imel prihodnost. Izguba hčerke Gianne predstavlja še večjo tragedijo."