Sodišče zaradi spolnih zlorab obsodilo nekdanjega mladinskega trenerja Newcastla

3. 7. 2018, 20:55 | Aktualno | Vir: STA

              Sodišče zaradi spolnih zlorab obsodilo nekdanjega mladinskega trenerja Newcastla (foto: profimedia) profimedia

Nekdanji trener mladinske ekipe Newcastle Uniteda George Ormond je bil spoznan za krivega v 36 primerih spolnega nadlegovanja mladoletnih dečkov. Kazniva dejanja so se dogajala od sredine 70. do sredine 90. let prejšnjega stoletja. Kazen mu bo sodišče v Newcastlu izreklo pozneje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Obsodilno sodbo je sodišče v Newcastlu izreklo po pettedenskem sojenju. "Za žrtve je bil Ormond oseba, ki so ji sledili in ji zaupali," je dejal sodnik Gary Buckley. "Namesto, da bi jih podpiral, pa je zlorabil svojo vlogo in jih podvrgel spolnemu nadlegovanju," je še dodal.

Ormond je prvi, ki so mu sodili v okviru širše preiskave, ki so jo angleške oblasti odprle konec lanskega leta. Zlorabe, ki so se dogajale v mladinskem nogometu, so v ospredje prišle leta 2016, ko so o njih spregovorili nekdanji nogometaši, vključno z nekdanjimi reprezentanti.

Nekdanji trener Barry Bennell je bil zaradi zlorabe 12 dečkov med letoma 1979 in 1991 februarja obsojen na 30-letno zaporno kazen.