Sporočilo, ki potrebuje vašo pozornost.

19. 10. 2020, 18:00 | Promocijsko sporočilo

              Sporočilo, ki potrebuje vašo pozornost. (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo

V Sloveniji za rakom dojk zboli okoli 1400 žensk in 10 moških. Osveščanje o pomenu redne preventive in zdravega življenjskega sloga je zato ključnega pomena. Tega se zavedajo tudi pri podjetju HOFER, kjer že 5. leto zapored izvajajo projekt ROZA OKTOBER.

 

»Osveščanje o pomenu redne preventive v obliki rednih mesečnih pregledov in vsesplošnega zdravega načina življenja v podjetju izvajamo že 5. leto. Tradicionalno v mesecu oktobru kupci na naših policah najdejo šampinjone, ki so preoblečeni v roza embalažo. Tudi letos bomo zbrana sredstva namenili Združenju Europa Donna Slovenija, tokrat za preventivne programe osveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka dojk,« poudarjajo pri podjetju HOFER in pozivajo k preventivi v treh korakih.

Preventiva v treh korakih:

1.       Samopregledovanje

Redno mesečno samopregledovanje dojk pripomore k zgodnjemu odkrivanju rakavih sprememb in s tem k večji uspešnosti zdravljenja. Pri tem si lahko pomagamo z brezplačno aplikacijo BREAST TEST.

2.       Aktiven življenjski slog

Naj gibanje postane del našega vsakdana. Priporočena je vsaj aktivnost v obliki boljših navad: dvigalo naj zamenjajo stopnice, krajše razdalje opravimo peš ali s kolesom.

3.       Raznolika prehrana

Dobra dopolnitev raznolikega jedilnika so tudi šampinjoni. Za vsak roza paket šampinjonov, kupljen v mesecu oktobru, bo HOFER namenil 10 centov za Združenje Europa Donna Slovenija.

Pirine palačinke z avokadom in šampinjoni

Promocijsko gradivo

Sestavine:

- zreli BIO avokado NATUR AKTIV

- mlada zelena čebulica, ½ stebla

- limonin sok

- rjavi šampinjoni v roza embalaži

- sojina omaka ASIA

- sol in poper LE GUSTO

 

Testo:

- 2 skodelici BIO pirine moke NATUR AKTIV

- 3 skodelice pirinega ali sojinega napitka

- 1 čajna žlička mletih BIO chia ali BIO lanenih semen NATUR AKTIV

- ščepec soli LE GUSTO

- malo mineralne vode

Recept je pripravila Barbara Radojlovič @Barbarella

V mešalniku zmešamo vse sestavine za testo in jih pustimo malo stati. Medtem pretlačimo avokado, dodamo mlado zeleno čebulico, solimo in začinimo z limoninim sokom.  Na olivnem olju spečemo palačinke. Popečemo šampinjone in jih začinimo s sojino omako, soljo in poprom. Palačinke nadevamo z avokadom in šampinjoni ter postrežemo.

Še več okusnih receptov s šampinjoni najdete tukaj.