Stormy Daniels toži Donalda Trumpa, ki mu je medtem ušel še en svetovalec!

7. 3. 2018, 10:37 | Aktualno | Vir: STA

              Stormy Daniels toži Donalda Trumpa, ki mu je medtem ušel še en svetovalec! (foto: profimedia) profimedia

Porno igralka Stormy Daniels je v torek na sodišču v Los Angelesu vložila tožbo proti predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, s katerim je imela razmerje. O tem doslej ni mogla javno govoriti zaradi pogodbe o molku, ki jo je podpisala v zameno za izplačilo 130.000 dolarjev. Trumpovi odvetniki bodo tožbo poskušali razglasiti za brezpredmetno.

Pred volitvami ji je za molk denar plačal Trumpov odvetnik Michael Cohen, ki je to priznal, vendar hkrati zatrdil, da je vse plačal iz lastnega žepa. Wall Street Journal, ki je poročal o Trumpovem razmerju z Danielsovo, sedaj poroča, da je bil Cohen zelo jezen, ker mu niso povrnili denarja. Cohen pravi, da so to lažne novice.

Plačilo je bilo opravljeno pred volitvami 2016 in sicer 27. oktobra, čeprav bi moralo biti že deset dni prej in Danielsova je že grozila, da bo šla z zgodbo v medije, kar bi bilo v tistem času nerodno za kandidata Trumpa, ki se je otepal škandala z videoposnetkom, na katerem se hvali, da lahko z ženskami počne, kar se mu zdi.

Danielsova sedaj v tožbi trdi, da je pogodba o molku neveljavna, ker je Trump ni nikoli podpisal. Trdi tudi, da je zgodbo želela objaviti pred volitvami 2016. Tožba še navaja, da se je Trump zavedal pogodbe in je plačal zato, da mu zgodba ne bo škodila pred predsedniškimi volitvami. Če je to res, potem je bilo plačilo za molk nezakonita donacija Trumpovi kampanji.

Medtem v Trumpovem kabinetu!

Trump ima težave tudi v svojem kabinetu.

Prav te dni je namreč direktor sveta gospodarskih svetovalcev Bele hiše Gary Cohn sporočil, da v naslednjih tednih zapušča položaj. Bela hiša njegov odhod predstavlja kot nekaj pričakovanega, vendar je dejstvo, da si je Cohn odločno zaman prizadeval proti odločitvi predsednika ZDA Donalda Trumpa za uvedbo novih carin na uvoz jekla in aluminija.