Streljanju v ZDA ni videti konca: Napadalec je tokrat moril v službi, ker se je bal odpovedi

16. 2. 2019, 08:03 | Aktualno | Vir: STA
Streljanju v ZDA ni videti konca: Napadalec je tokrat moril v službi, ker se je bal odpovedi (foto: profimedia) profimedia

Policisti so v petek v tovarni v Aurori v ameriški zvezni državi Illinois po krajšem obstreljevanju ubili 45-letnega Garyja Martina, ki je izvedel strelski pohod med kolegi v tovarni, kjer je delal 15 let. Martin, ki je bil jezen, ker so ga nameravali odpustiti, je ubil pet sodelavcev in ranil pet policistov ter sodelavca.

Aurora je mesto z okrog 200.000 prebivalci 60 kilometrov zahodno od Chicaga, do streljanja pa je prišlo v tovarni Henry Pratt, kjer izdelujejo varnostne ventile za vodovod in kanalizacijo. V času streljanja naj bi bilo tam okrog 30 ljudi.

Martin je po izpovedih prič hodil naokrog s pištolo, opremljeno z laserskim merilnikom, in streljal. Pridrvele so razne policijske enote od lokalnih do zveznih in se spopadle s strelcem ter ga ubile. Eden od policistov si je med preganjanjem po tovarni poškodoval koleno.

Lokalne oblasti so nemudoma blokirale celotno okolico, šole pa so učence zaprle v poslopja in čakale, da bo nevihta mimo. Strelski pohod v Illinoisu je prišel dan po prvi obletnici strelskega pokola v osnovni šoli Parkland na Floridi, ki je na kratko malce poživil gibanje proti orožju v ZDA, vendar smiselnih ukrepov, ki bi položaj izboljšali, ni bilo.

"Žalostno je, da so taka množična streljanja v naši državi postala običajna. Žalostno je, da je hladen in brezsrčen prestopnik tako sebičen, da misli, da lahko vzame nedolžna življenja," je izjavil župan Aurore Richard Irvin. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri