Telemach certifikat za najboljše mobilno omrežje po uporabniški izkušnji proslavil v družbi glasbenih zvezd

10. 2. 2020, 16:08 | Aktualno | Piše: Uredništvo

              Telemach certifikat za najboljše mobilno omrežje po uporabniški izkušnji proslavil v družbi glasbenih zvezd (foto: Telemach) Telemach

Uporabniki interneta, mobilnih storitev in televizije dobro vemo, kako pomembna je uporabniška izkušnja, saj si življenja brez te tehnologije niti ne znamo več predstavljati. Istočasno se ta področja nenehno razvijajo in ponujajo vedno večji nabor zanimivih vsebin in interakcij za uporabnike, ki si vsekakor želimo vse, kar je na voljo – seveda vedno po ugodni ceni.

Vsi ti deležniki so za slovenske uporabnike očitno najboljši pri podjetju Telemach, saj je družba med vsemi telekomunikacijskimi operaterji v Sloveniji prejela certifikat tako za najboljše fiksno kot za najboljše mobilno omrežje po uporabniški izkušnji.

Rezultat je posledica neodvisne raziskave mednarodnega podjetja Umlaut, ki je ta certifikat podelila že v 120 državah po svetu, vključujoč nekatere gigante na področju telekomunikacijskih storitev, kot so recimo Vodafone, Swisscom, Verizon in Deutsche Telekom.

»S svojimi izkušnjami na področju testiranja omrežij preverjamo in potrjujemo delovanje storitev. Umlautov certifikat za storitve je idealno orodje za neodvisno ocenjevanje in potrjevanje omrežij in storitev, ki jih ponujajo. To opravimo z neodvisnimi meritvami in revizijami kakovosti storitev. Certifikat je izjava o uspešni verifikaciji storitev in Telemach ima trenutno v Sloveniji med testiranimi najboljše omrežje po uporabniški izkušnji,« potrjuje Hakan Ekmen, predsednik uprave družbe Umlaut.

Za pridobitev končne ocene je podjetje Umlaut v Sloveniji v razponu 24 tednov analiziralo 145 milijonov podatkovnih enot, zbranih od 17.400 slovenskih uporabnikov, tako v mestnih okoljih kot na podeželju.

Med drugim so v analizi merili hitrost brskanja po spletu, pretočnost posnetkov na YouTubu, kakovost pogovorov prek spleta in seveda kopico drugih. Metodologijo merjenja ves čas prilagajajo novim tehnologijam mobilnih in fiksnih omrežij.

Slavje v slogu sodobnih tehnologij

Da bi odličen rezultat na testu podjetja Umlaut ustrezno proslavili, je družba Telemach 10. februarja v Ljubljani izvedla impresiven dogodek, ki se je istočasno odvijal na Kongresnem trgu in pred Kolosejem v BTC. Ta dualni dogodek je na Kongresnem trgu vodil Vid Valič, prizorišče pred Kolosejem pa je imel pod nadzorom Peter Poles.

Znani televizijski voditeljski par je nato prek mobilne video povezave sočasno vodil dogajanje na obeh prizoriščih, brezhibna pretočnost na zdaj uradno najboljšem mobilnem omrežju pa se je na zabaven način demonstrirala kar s sinhroniziranim nastopom znanih slovenskih glasbenikov.

Tako je recimo Alya pela na Kongresnem trgu, medtem ko ji je njen kitarist Nejc glasbeno podlago nudil s prizorišča pred Kolosejem. Zbrani na Kongresnem trgu smo tako Alyo spremljali v živo, Nejca pa prek velikega platna.

Na podoben način so potem nastopili še Marjetka Vovk, Nika Zorjan in Rok Piletič, polovica dueta BQL, ki so prepevali na Kogresnem trgu, medtem ko sta Anej Piletič in Aleš 'Ray' Vovk svoj melodični delež izvajala pri Koloseju.

Ob uživanju v edinstvenem koncertnem doživetju, ki je bil razdeljen, a je s pomočjo tehnologije funkcioniral kot eno, je zbrane na Kongresnem trgu nagovoril tudi Adrian Ježina, predsednik poslovodstva družbe Telemach, ki je od predsednika neodvisnega podjetja Umlaut tudi osebno prejel obe nagradi Best of Test za najboljše fiksno in najboljše mobilno omrežje po uporabniški izkušnji v Sloveniji.

Telemach
Predsednik poslovodstva Telemacha Adrian Ježina z nagradama za najboljše fiksno in mobilno omrežje v Sloveniji po uporabniški izkušnji.

Adrian Ježina je obenem povedal, da je družba Telemach s tem certifikatom dosegla pomemben mejnik v njihovem neprestanem razvoju in stremenju k odličnosti.

Zdaj se podjetje sicer že spogleduje z novimi tehnologijami, uspešno testirajo tudi omrežje 5G, za katerega pa navkljub nekaterim pomislekom ljudi trdijo, da ne sme biti bojazni, saj imamo v Sloveniji kar desetkrat strožje vrednosti dovoljenega sevanja kot drugod po Evropi, tako da bo tudi to omrežje vsekakor ustrezalo vsem varnostnim standardom.

Ježina je na koncu dodal še, da je družbi Telemach nadvse pomembno tudi družbeno odgovorno delovanje in da se ves čas trudijo biti kakovosten del družbe, v kateri poslujejo.

Izpostavil je projekt učenja otrok o potencialnih pasteh interneta. Telemachovi strokovnjaki namreč na šolah po Sloveniji ponujajo učne ure zaščite pred nevarnostmi, ki na najmlajše prežijo na spletu.