To nedeljo se prepustite vrhunskim ljubljanskim chefom (čakajo vas neponovljive jedi!)

EVROPSKI SIMPOZIJ HRANE

6. 11. 2021, 12:00 | Promocijsko sporočilo
To nedeljo se prepustite vrhunskim ljubljanskim chefom (čakajo vas neponovljive jedi!) (foto: Foto: Marko Ocepek) Foto: Marko Ocepek

Dobro se namestite in pripravite receptorje okušanja za nepozabno avanturo.

Za vse ljubitelje vrhunske kulinarike bo med 6. in 8. novembrom potekal Evropski simpozij hrane, eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov. Tokratnega bogatega kulinaričnega programa zagotovo ne gre zamuditi.

Vsi gurmani se boste lahko že v nedeljo zvečer pridružili nepozabni kulinarični avanturi –  Ljubljana Soul Chefs, kjer bodo vrhunski ljubljanski chefi združili kuharske duše in ustvarili neponovljive jedi.

Združeni v kuharske tandeme bodo samo za vas Jakob Pintar (TaBar) in Mojmir Šiftar (PEN KLUB) v novi ljubljanski restavraciji PEN KLUB, Bine Volčič s chefom Gregorjem Jelnikarjem (Monstera) in Luka Jezeršek s chefom Sebastjanom Elblom (Gostilna na Gradu) v Gostilni na Gradu ter Igor Jagodic (Strelec) in Janez Bratovž (JB) v JB restavraciji pripravili vrhunske menije iz lokalnih sestavin z izbrano vinsko spremljavo, za katero bo poskrbela Hiša dobrih vin - Koželj.

Kuharski tandemi vas pričakujejo, zato si svojo vstopnico v višini 84,90€ čimprej zagotovite tukaj

Spoznajte vrhunska kuharska imena:

  • Jakob Pintar

Chef Jakob Pintar je dragocene izkušnje najprej nabiral pri Gordonu Ramsayju, Joëlu Robuchonu in Heinzu Reitbauerju, sedaj pa se je ustalil v Ljubljani, kjer že dve leti poveljuje v TaBaru. Pintarju se je kot edinemu Slovencu uspelo prebiti tudi med finaliste prestižnega tekmovanja San Pellegrina za najboljšega mladega kuharja sveta.

  • Mojmir Šiftar

Chef Mojmir Marko Šiftar je nekdanji kapetan mladinske kuharske reprezentance in polfinalist prestižnega izbora S. Pellegrino Young Chef 2018, ki ga je Kulinarični vodnik Gault & Millau razglasil za najboljšega mladega talenta leta 2019 ter prejemnik nagrade kulinaričnega vodnika Michelin Bib Gourmand. 

"V pojmu mladost se skriva več pomenov. Z mladostjo se izražajo barve, vonji, okusi in arome na svojstven način. V mladosti se skriva vrhunec drznosti, izzivalnosti in ustvarjalnosti. V kulinariki poskušam povezati vse zgoraj navedene dejavnike in rezultat prikazati na krožnikih," je povedal Mojmir.

  • Gregor Jelnikar

Gregor Jelnikar je mlad chef, ki sicer ustvarja pod mentorstvom Bineta Volčiča v bistroju Monstera. "Želim, da se skozi krožnike, ki jih bom predstavljal odraža ljubezen, ki jo imam do kulinarike ter do sezonskih, lokalnih in pogosto zapostavljenih survin, ki v sebi skrivajo ogromno potenciala za ustvarjanje," je o svoji udeležbi na simpoziju dejal Gregor.

  • Sebastjan Elbl

Chef Sebastjan Elbl svoje kuharske kreacije predstavlja v Gostilni na Gradu, pravi pa, da se v kuhinji trudi biti mentor, prijatelj, in strateg. "Ko slečem predpasnik pa sem preprost fant, ki nerad komplicira v življenju," dodaja Elbl.

  • Igor Jagodic

Kuharski mojster Igor Jagodic ustvarja v restavraciji Strelec, ki je bila nagrajena z Michelinovim priznanjem "The Plate" ter je že drugo leto zapored osvojila 4 kape in 17 točk po kulinaričnem vodniku Gault & Millau - skupaj z izjemno ekipo, ki je tako kot on sam prežeta z vso strastjo in ljubeznijo do kuhanja ter kreiranja novih jedi. "Rad imam dišeče oblike, iz katerih ustvarjalno gradim kombinacije okusov, ki se ne omejujejo s tradicijo, temveč se zgledujejo po globalnosti ljubljanskih in grajskih gostov. Visoka kuhinja visoko nad mestom."

  • Janez Bratovž

Chef Janez Bratovž velja za pionirja sodobne slovenske kulinarike in seznam njegovih kuharskih izkušenj je bogat, pester in kreativen, krožniki pa so pripravljeni z najvišjo mero okusa in znanj. Zanj je najpomembnejša osnovna sestavina: »Če imaš dobro sestavino, ni treba uporabljati raznih kuharskih tehnik. Zato je moja hrana enostavna. Rad imam čiste, naravne okuse. Najraje slišim, da nekdo reče, da je pri meni jedel korenje, ki ima okus kot pred 40 leti.«

Dogodek se izvaja v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in blagovno znamko Gourmet Ljubljana