TOM telefon za svoj 31. rojstni dan z darili za otroke

18. 11. 2021, 09:34 | Aktualno

              TOM telefon za svoj 31. rojstni dan z darili za otroke (foto: profimedia) profimedia

20. novembra svoj 31. rojstni dan praznuje TOM telefon®, ki je nastal leta 1990 na pobudo otrok.

Ustanovljen je bil na isti dan, kot je bila leto dni prej sprejeta Konvencija Združenih narodov o otrokovih pravicah.

TOM telefon je anonimna, zaupna, brezplačna svetovalna linija za otroke in mladostnike s sloganom Odgovor je pogovor®.

Že 31 let poslušajo in vzpodbujajo otroke in mladostnike, da zaupajo vase in druge. Že več generacijam stojijo ob strani v odraščanju. V tem času je TOM telefon postal eden izmed najbolj prepoznanih programov Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Ker praznujejo, so pripravili uporabno darilo za bralce in ravno tako smo pripravili zanje pobudo/vzpodbudo, da podprejo Tom telefon, in tako tudi sami prispevajo k mnogim uspešno rešenim stiskam, kot jo lahko preberemo:

»Vsakič, ko kje vidim napis Tom telefon, moder napis in številko, mi je toplo pri srcu. Stara sem 33 let, poročena, mami čudoviti 7 letnici, zaposlena, s stanovanjem (15 letnim kreditom, ampak vseeno). Do tega vsega sem prišla tudi zaradi vas. Otroštvo ni bilo enostavno, alkoholizem v družini, ki je pripeljal do ne vedno najboljših mojih odločitev. Poslušali ste mene in prijateljice o ljubezenskih najstniških težavah, poslušali ste me, ko sem vzela tablete, in me prepričali, da pokličem pomoč. Vem, da samo beseda hvala ni dovolj. Želim, da veste, kako zelo ste mi pomagali. Res sem srečna in to tudi zaradi vas.«

Informacije, kaj je darilo za vaše bralce, kakšna je naša pobuda in kdo vse je Tom telefonu voščil pa v prispevku na spletni strani ZPMS.