Transseksualna kraljica

12. 6. 2008, 10:58 | Aktualno | Vir: Playboy

              Transseksualna kraljica (foto: Aljoša Rebolj) Aljoša Rebolj

Natasha je že kot deček definiral svojo spolno usmeritev. Odtlej si vsak teden vbrizgava posebne substance in hormonske tablete.

Eksotična Tajska ima več obrazov, smeri in načinov, kako se mimo plantaž ljubkih bungalovov – ob peščenih plažah v senci palm – prikrasti na »stilski razvrat«, na legendarne partije na otokih v južnem tajskem morju, ki neprekosljivo dopolnjujejo popotniško ponudbo. Priplešejo vsi: od nemško razvajenih družinskih turistov do liberalno razposajenih britanskih rejverjev, ki skupaj z izraelskimi vojaškimi obveznicami, italijanskimi tehno friki in kakšnimi Slovenci prežurajo svoje kratke počitnice.

Podobno kot v Braziliji ali na Ibizi je tudi na otokih Samui in Phangan na voljo tudi precejšna ponudba tabletk, ki dodatno stimulirajo nočne »neverendinge«. V nasprotju z drugimi, žanrsko sorodnimi turističnimi mekami se v teh krajih z največjo lahkoto dobijo kar v lekarnah, ki običajno izgledajo kot transseksualni supermarketi, saj se v njih številni spolno drugače usmerjeni oskrbujejo predvsem s hormoni.

Toleranca domačinov je tolikšna, da skladno s svojo kulturo tolerirajo kakršnekoli spolne preference. Tajski lepotni kirurgi so ob tolikšnih transseksualnih potrebah svoje znanje že zdavnaj tako izpopolnili, da so njihove kirurške usluge cenovno dostopne tudi ekonomsko nižjim slojem. Njihovi ceniki so celo spodbudili nov trend manj petičnih Evropejk, ki ekonomično združujejo eksotične počitnice z obiski tajskih lepotnih kirurgov. Z novim obrazom ali povečanim oprsjem v senci palm preležijo še teden ali dva in se prenovljene vrnejo med prijateljice.

Osrednja fascinacija ponudbe in povpraševanja so seveda transseksualci – »katoi«, kakor jim pravijo domačini. Ženske jim dobesedno zavidajo skonstruirana telesa, na katerih so prsi in koža tako napeta, da ne trznejo niti med igranjem odbojke, medtem ko moški ... uf … trdovratni zahodnjaki praviloma nasedajo in veselo naskakujejo transsesksualce, v dobri veri, da to počnejo z žensko.

Natasha je že kot deček pri desetih definiral svojo spolno usmeritev. Odtlej si vsak teden vbrizgava posebne substance in tako rekoč dnevno uživa hormonske tablete, ki »njeno« telo definirajo kot žensko. Nič čudnega:

»Vsa družina me podpira. Ponosni so name že od trinajstega leta, ko sem bila izbrana za miss otoka Samui. Moje telo je lepše od večine žensk, ki prihajajo sem. Oprsje imam bogatejše od tajskih deklet, ki so praviloma nerazvita. Pravzaprav si jih bom povečala na 80 B!«

Natasha velja za kraljico otoka. Kot fotomodelka ima agenta na Dunaju, plesala je v Riminiju, zdaj jo oblegajo Nemci in Italijani. Njen trenutni fant je član izraelske karate reprezentance, o svoji drugačnosti pa mu je zaupala šele po prvi noči.

»Joške mi je moj dragi doktor naredil v Bangkoku za dobrih 500 dolarjev. Poglej, kako dobro je opravil svoje delo. Tisto spodaj me je stalo nekaj več, 2000 dolarjev. Glede na recesijo sem vseeno morala delati nekaj dlje, toda zadovoljstvo je zato toliko večje!« O naraščaju za zdaj še ne razmišlja.

TEKST & FOTO: Aljoša rebolj