Trump na mejo pošilja oborožene vojake in prek Twitterja žuga Mehiki

24. 4. 2019, 15:50 | Aktualno | Vir: STA
Trump na mejo pošilja oborožene vojake in prek Twitterja žuga Mehiki (foto: profimedia) profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je na družbenem omrežju Twitter danes sporočil, da na mejo z Mehiko pošilja oborožene vojake. Tako se je odzval na novico, da so mehiški vojaki na ameriški strani meje na kratko pridržali dva ameriška vojaka. Mehiki je ob tem v tvitu zažugal, da je bolje, da se to ne ponovi.

Mehičani so zalotili dva pripadnika nacionalne garde ZDA južno od mejne ograje, a na ozemlju, ki je še vedno del ZDA. Po krajšem prepiru so Mehičani, ki jih je bilo več, enemu Američanu na kratko odvzeli pištolo.

Kasneje so skupaj ugotovili, kje je čigavo ozemlje, Mehičani pa so pripadniku ameriške nacionalne garde vrnili pištolo ter se umaknili.

Trump je zjutraj ugotovil, da je bil incident najverjetneje taktika odvračanja pozornosti in mehiške vojake brez vsakega dokaza obtožil, da so želeli s tem pomagati tihotapcem mamil. Nato je še ugotovil, da Mehika ne stori dovolj, da pridrži in vrne domov migrante.

Ameriški vojaki so sicer že na meji z Mehiko, kjer pomagajo z logistiko in nadzorom pooblaščenim mejnim agentom, sami pa zakonskih pooblastil za ukrepanje nimajo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri