Trump v Beli hiši priredil praznično zabavo za novinarje, tudi za tiste iz 'lažnih medijev'!

2. 12. 2017, 10:39 | Aktualno | Vir: STA

              Trump v Beli hiši priredil praznično zabavo za novinarje, tudi za tiste iz 'lažnih medijev'! (foto: profimedia) profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek pred prihajajočimi božičnimi prazniki priredil praznično zabavo za novinarje. Trump je še ob začetku dneva udrihal po lažnih medijih, nakar se je nekoliko umiril, ko je njegov nekdanji svetovalec za nacionalno varnost Michael Flynn priznal laganje preiskovalcem ruske afere.

Na božični zabavi za novinarje, je predsednik ZDA slednjim dejal, da so nekaj posebnega. "No vsaj številni med vami," je dejal, ko je izrekel dobrodošlico "medijskim prijateljem" na božični zabavi Bele hiše.

Trump je lani med predvolilno kampanjo za predsednika ZDA zatrjeval, da v Ameriki nihče več nikomur ne zaželi veselega božiča, ampak vse drugo, kot je na primer vesele praznike, čemur naj bi prav on naredil konec. Sedaj, ko je na oblasti, se menda po Ameriki spet želi vesel božič. Razlike s prejšnjimi leti seveda ni nobene, vendar Trump to vseeno poudarja.

Po pričevanjih prisotnih je bila zabava takšna, kot vse ostale doslej, le nekoliko bolj mračna, saj Flynnovo priznanje krivde in sodelovanje s preiskovalci vnaša strah v vrste zaposlenih Bele hiše. Nihče namreč ne ve, do kam bo preiskava segla in koga bo vse pokopala pod seboj.

Trump je med svojimi "prijatelji" sicer preživel le nekaj minut, nakar se je skupaj s prvo damo Melanio umaknil. Pokazali so se tudi šef kabineta John Kelly, tiskovna predstavnica Sarah Sanders ter svetovalka Kellyanne Conway, vendar so prav tako hitro odšli.

"Letos smo potovali v številne kraje po državi. Tudi vi ste vzdržljivi, moram priznati. Bili smo povsod po svetu in ravnokar smo se vrnili z velike poti v Aziji. Bili ste stran od svojih družin in upam, da boste danes lahko malce uživali s svojimi zakonci in ljubljenimi, tukaj v ljudski hiši, posebnem kraju in iskreno povedano - posebni ljudje, no vsaj številni med vami," je povedal Trump.

Trumpova priljubljena tarča, ameriške medijska mreža CNN ni imela svojih predstavnikov na zabavi. Največje zastopstvo je imela ameriška televizija Fox News, ki velja za naklonjeno predsedniku ZDA.