Tvit britanske vlade z merami za socialno distanco postal predmet posmeha

22. 5. 2020, 15:01 | Aktualno | Piše: N.Z.

              Tvit britanske vlade z merami za socialno distanco postal predmet posmeha (foto: profimedia) profimedia


Zdi se, kot da je danes vse, kar slišimo, nekako povezano s socialno distanco (in #ostanidoma). Pri osveščanju ljudi o varovalnih ukrepih proti koronavirusu pa gredo nekateri vendarle nekoliko predaleč.

Med drugim se je tako ’slabo postaral’ tvit britanske vlade, ki je ljudem skušala ’vizulazirati’ priporočeno razdaljo dveh metrov. Naj je bilo mišljeno še tako dobronamerno, so si Downing Street na ta račun mnogi dobri privoščili.

In kaj so tvitnili?

Držite razdaljo 2 metrov. To pomeni:

 • 1 postelja
 • 2 klopi
 • 3 hladilniki
 • 4 stoli

Tvitu so priložili še risbo, na kateri je med dvema naključnima mimoidočima na ulici še … hja, no, postelja!

In kakšni so odzivi?

Našli so se takšni, ki se sprašujejo, ali so imeli v mislih dvojno zakonsko posteljo ali posteljo za enega, pa tisti, ki so izmerili svoj hladilnik, širino pomnožili s tri in se hudovali, da razdalja ne bi bila dovolj velika, in tretji, ki so vladi ponudili podobne alternativne mere za vizualizacijo dovoljšnje socialne distance.

Če postelja, hladilniki in klopi, zakaj za vraga ne tudi 9 rdečih veveric ali enega jelena.

Ker je tviteraše bolj kot postelja, klopi in stoli zmotila omemba hladilnikov, smo s pomočjo njihovih čivkov prišli na sled še eni bizarni zgodbi, v kateri nastopata tako Boris Johnson kot hladilnik. V luči te informacije je buren odziv na benigen, čeravno zares neposrečen tvit toliko bolj razumljiv.