Učenci se ponovno soočajo z upočasnjenim delovanjem Arnesovih spletnih učilnic

Napako skušajo odpraviti

9. 11. 2020, 09:29 | Aktualno | Vir: STA

              Učenci se ponovno soočajo z upočasnjenim delovanjem Arnesovih spletnih učilnic (foto: Shutterstock) Shutterstock

Na današnji prvi dan šolanja na daljavo po podaljšanih počitnicah za osnovnošolce se nekateri uporabniki znova soočajo s težavami pri Arnesovih spletnih učilnicah. Kot so na Twitterju pojasnili v Arnesu, "učilnice delujejo, nekateri uporabniki pa lahko kljub temu zaznajo upočasnjeno delovanje storitve".

"Trudimo se, da bomo čisto vsem v kratkem znova zagotovili hitro odzivnost," so pojasnili na Arnesu. Medtem ko posamezni starši poročajo, da se v učilnice ne morejo prijaviti, drugi pojasnjujejo, da so se lahko prijavili, ampak da storitve ne delujejo tekoče.

S poukom na daljavo so danes začeli vsi osnovnošolci, težave z Arnesovimi spletnimi učilnicami pa so se pojavile že pred počitnicami, ko se je na daljavo šolal del osnovnošolcev. V Arnesu so sicer prejšnji teden ocenili, da bodo ta teden spletne učilnice zmogle povečano uporabo. Storitev so namreč stabilizirali že v oktobrskem tednu šolanja na daljavo, počitnice pa so izkoristili za to, da so med drugim dodatno razširili strežniške zmogljivosti in z nadgradnjami pohitrili sistem.

Na podlagi vladnega sklepa vzgojno-izobraževalni zavodi ostajajo še naprej zaprti, se bo pa s sklepom ministrice za izobraževanje Simone Kustec vzgojno-izobraževalni proces na daljavo izvajal tudi v vseh glasbenih in srednjih šolah. Za razliko od osnovnošolcev dijaki niso imeli podaljšanih počitnic in so k pouku na daljavo pristopili že minuli teden. Že teden pred počitnicami pa so imeli pouk na daljavo dijaki in osnovnošolci od vključno 6. razreda naprej. Izobraževalni proces poteka na daljavo tudi na fakultetah.

Tudi vrtci v tem tednu še izvajajo programe v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.