Umrl košarkarski zvezdnik Kobe Bryant

26. 1. 2020, 20:54 | Aktualno | Vir: STA

              Umrl košarkarski zvezdnik Kobe Bryant (foto: Profimedia) Profimedia

Po poročanju ameriške televizijske mreže TMZ je v helikopterski nesreči v Kaliforniji umrl nekdanji košarkarski zvezdnik Kobe Bryant

Tamkajšnje oblasti so potrdile, da je pri kraju Calabasas strmoglavil helikopter, ameriški mreži ESPN in ABC poročata, da je med žrtvami tudi Bryant.

Profimedia


Mreža TMZ je prva poročala, da je med žrtvami tudi Bryant, pozneje so smrt legende NBA potrdili še ESPN, CNN in Los Angeles Times, ki so se sklicevali na svoje vire. Po poročanju TMZ je bil helikopter last 41-letnega Bryanta. Njegove žene Vanesse ni bilo na krovu.

Profimedia

Na družbenih omrežjih so se že začeli oglašati prvi zvezdniki in izrekati sožalje. Med njimi je tudi Luka Dončić, ki je zapisal: "Ne ti. Počivaj v miru in hvala za vse, kar si me naučil in naredil za svet!!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Not you!! RIP mamba! thank you for everything you showed and did for the world!! 🙏🙏🙏💔

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Bryant je bil eden najboljših košarkarjev vseh časov. Vseh dvajset let profesionalne kariere je igral za moštvo Los Angeles Lakers, s katerim je petkrat postal prvak lige NBA (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), z ameriško reprezentanco pa je bil je dvakrat olimpijski prvak (2008, 2012).

Enkrat je bil izbran za najboljšega igralca lige NBA (2008), dvakrat pa je bil tudi prvi strelec lige. Kar osemnajstkrat je nastopil na tekmi zvezd All-Star. Košarkarsko kariero je končal leta 2016.

Pri 34 letih in 104 dneh je postal najmlajši igralec v ligi NBA s 30.000 doseženimi točkami, dan pred smrtjo pa ga je na tretjem mestu lestvice najboljših strelcev lige prehitel LeBron James.

Bryant je bil oče štirih deklet. Prva se je rodila leta 2003, zadnja pa junija 2019.

PREBERITE ŠE: Kobe Bryant: Trenutki v spomin košarkarski zvezdi ALI Kobe Bryant je v hčerki videl svojo košarkarsko naslednico (VIDEO)