United Group prevzela bolgarski Vivacom

31. 7. 2020, 13:34 | Aktualno

              United Group prevzela bolgarski Vivacom (foto: profimedia) profimedia

United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi in lastnik podjetja Telemach, je danes sporočil, da je zaključil postopek prevzema Vivacoma. Po tem, ko je v novembru 2019 United Group zmagala na razpisu za nakup tega vodilnega telekomunikacijskega podjetja v Bolgariji je prišlo do dogovora o prevzemu, aprila 2020 pa je prevzem odobrila tudi Evropska komisija.

Vivacom je vodilno telekomunikacijsko podjetje v Bolgariji, ki je v preteklih sedmih letih ustvarjalo največje prihodke med operaterji v državi. Vodilni položaj na trgu je podjetje osvojilo z razumevanjem uporabniških potreb in s tehnološkimi inovacijami pri zagotavljanju naprednih in visokokakovostnih storitev, širokopasovnega interneta, mobilne telefonije ter digitalne televizije za domače in poslovne uporabnike.

Ta prevzem je naslednji korak v strategiji rasti skupine United Group in sledi nakupu hrvaškega operaterja TELE 2 v začetku leta ter dogovorjenemu prevzemu grškega telekomunikacijskega podjetja Forthnet, ki bo kmalu zaključen. Skupina United Group istočasno posluje v panogah telekomunikacij in medijev ter na eni platformi združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike medijskih vsebin v Jugovzhodni Evropi, tako da bo leto zaključila z več kot 10 milijoni uporabnikov in več kot 11.000 zaposlenimi.  
 
Prisotnost skupine United Group v Bolgariji bo skupna prizadevanja za razvoj telekomunikacijske panoge v tej državi še dodatno spodbudila z vlaganji v ljudi, tehnologijo in infrastrukturo.
 
Izvršna direktorica skupine United Group, Victoriya Boklag, je povedala: »Vivacom je vodilni položaj v Bolgariji utrdil z odličnim vodstvom, izjemnimi finančnimi rezultati, tehnološkim napredkom in izrednim ekipnim delom. Z jasno vizijo in strategijo za prihodnost je skupina United Group pridobila še eno vodilno podjetje na trgu, naše skupno znanje, izkušnje in doseg pa nam omogočajo, da svoje telekomunikacijske storitve najnovejše generacije ter najboljše mednarodne in lokalne vsebine nudimo 27 milijonom ljudi v Jugovzhodni Evropi ter izseljencem po vsem svetu.«

Nikos Stathopoulos, partner v podjetju BC Partners in predsednik skupine United Group, je dodal: »Prevzem Vivacoma je pomemben korak k uresničitvi vizije rasti skupine United Group, saj želimo razširiti svojo geografsko prisotnost v Evropi. Kot del dinamičnega gospodarstva nam bo panoga telekomunikacij zagotovila odlično odskočno desko za vstop na enega strateških trgov ključnega pomena.«

»Za Vivacom vstop v skupino United Group predstvlja veliko priložnost za še hitrejšo rast že tako dobrih rezultatov na bolgarskem trgu. Zgradili smo uspešno blagovno znamko, ki je sinonim za kakovost in inovativnost, ter sodobno podjetje, ki v državi zaposluje 5000 zvestih sodelavcev. Zdaj je pravi trenutek, da naredimo naslednji korak in veselimo se dela in izmenjave izkušenj s skupino United Group, kar nam bo pomagalo, da svoje storitve v Bolgariji dvignemo na višjo raven,« je pojasnil Atanas Dobrev, izvršni direktor Vivacoma.

»Vivacom je dosegel izjemne rezultate, saj ne izstopa le kot največji telekomunikacijski operater v Bolgariji temveč tudi kot vodilno podjetje na področju inovacij. To je rezultat odločnega vodstvenega pristopa in strokovnosti naših zaposlenih, ob podpori in dodatnih vlaganjih skupine United Group pa ima Vivacom pomemben potencial za nadaljnjo rast v Bolgariji,« je zaključil predsednik nadzornega sveta podjetja Vivacom, Spas Rusev.