V Braziliji zaradi koronavirusa vsako minuto ugasne najmanj eno življenje

5. 6. 2020, 09:43 | Aktualno | Vir: STA

              V Braziliji zaradi koronavirusa vsako minuto ugasne najmanj eno življenje (foto: profimedia) profimedia

V Braziliji je število žrtev bolezni covid-19 preseglo 34.000, s čimer se je ta južnoameriška država po tem kazalniku povzpela na tretje mesto in prehitela Italijo. V preteklem dnevu je bolezni, ki jo povzroča novi koronavirus, podleglo še 1473 ljudi, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Brazilija je zdaj po številu žrtev covida-19 na tretjem mestu za ZDA z več kot 108.000 mrtvimi in Veliko Britanijo s skoraj 40.000 žrtvami.

V tej južnoameriški državi z 210 milijoni prebivalcev so že tretji dan zapored zabeležili rekordno dnevno število žrtev. Po podatkih oblasti so do zdaj potrdili 614.941 primerov okužbe. Število okuženih je sicer verjetno še precej višje, saj testirajo samo ljudi z resnimi zdravstvenimi težavami.

Prva žrtev koronavirusne bolezni v Braziliji je bil 62-letni moški, ki je umrl pred 100 dnevi.

Brazilski populistični predsednik Jair Bolsonaro je novi koronavirus označil za blažjo gripo in se je upiral uvedbi omejitvenim ukrepom za zajezitev njegovega širjenja.

Po izračunih brazilskih medijev v državi za covidom-19 umre najmanj en človek na minuto, poročajo tuje tiskovne agencije.