V Celju že mogoče samoplačniško testiranje za okužbo s koronavirusom

20. 5. 2020, 11:20 | Aktualno | Vir: STA

              V Celju že mogoče samoplačniško testiranje za okužbo s koronavirusom (foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA) Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Samoplačniško testiranje za okužbo z novim koronavirusom je od prejšnjega tedna že mogoče v Splošni bolnišnici Celje, je razvidno s spletne strani bolnišnice. Od četrtka pa bo mogoče tudi na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

V Celju se na samoplačniški odvzem brisa lahko zainteresirani naročijo vsak dan med 8. in 16. uro na telefonski številki 070 457 664. Kot opozarjajo na svoji spletni strani, se je treba naročiti vsaj 36 ur pred predvidenim terminom za izdajo izvida. Cena samoplačniškega testiranja v Celju je 94 evrov. Izvid bodo prejeli v 24 urah od odvzema brisa.

Posamezniki, naročeni na samoplačniški odvzem brisa, morajo pred prihodom na odvzem brisa opraviti plačilo storitve. S potrdilom o plačilu samoplačniške storitve posamezniki ob naročenem terminu pridejo pred modri zabojnik za testiranje številka 2, ki je postavljen pred Urgentnim centrom Celje, kjer bodo opravili odvzem brisa. Brez potrdila o plačilu storitve ne bodo opravili.

V primeru, da bolnik pred prihodom ne bo opravil plačila storitve, bo storitev lahko plačal na blagajni v glavni avli poliklinike v času delovanja blagajne, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 11. uro in med 11.30 in 15. uro, vendar pa bo moral pred vstopom v bolnišnico izpolniti vprašalnik in opraviti epidemiološko triažo. Vse zato pozivajo, da plačilo izvedejo pred prihodom na odvzem in na drugih, za opravljanje teh storitev, primernejših mestih, so pojasnili v bolnišnici.

UKC Ljubljana

V UKC Ljubljana bo treba za samoplačniško testiranje odšteti 93 evrov, na testiranje pa se bo treba prijaviti prek spleta, so v torek za STA pojasnili v osrednji slovenski bolnišnici.

V UKC Ljubljana bodo sicer ob koncu tedna ukinili vhod za urgentno obravnavo bolnikov s covidom-19 (zadnji vhod z zabojniki in šotori), so sporočili. Več podrobnosti bodo pojasnili danes, ko se bo prek videokonferenčnega sistema sestal tudi svet zavoda.

Pod posebnimi pogoji pa bo spet začela obratovati ambulanta za testiranje na virus hepatitisa B in C ter virusa hiv, katere delo je bilo ustavljeno v času epidemije covida-19. Ambulanta bo odprta ob sredah med 12. in 15. uro, zaradi zmanjševanja možnosti prenosa okužbe pa se bo vsak uporabnik na ambulantni pregled moral naročiti prek spletne pošte.