"V domu starejših v Hrastniku so virus pričakali goli in bosi!"

Komentar

27. 7. 2020, 10:54 | Aktualno | Vir: STA
"V domu starejših v Hrastniku so virus pričakali goli in bosi!" (foto: Lili Pušnik/STA) Lili Pušnik/STA

Rozmari Petek v komentarju Zakaj Hrastnik ni drugo Šmarje, piše o razlikah izbruha koronavirusa med Hrastnikom in Šmarjem pri Jelšah. V domu starejših v Hrastniku so virus pričakali goli in bosi, brez razglašene epidemije in v času dopustov ter tako s premalo kadra. Stiska pa je pokazala tudi veliko potrebo po novem domu starejših v Hrastniku.

"Zaščitne opreme je, če se spomnimo stiske šmarskega doma na tem področju (celo kozmetičarke so jim odstopale svoje maske), dovolj. A zato, ker si jo mora dom priskrbeti sam. Tedensko ga zaščitna oprema stane med pet in sedem tisoč evri, kar je za dom z menda najnižjo ceno bivanja ogromno. Na pomoč jim je priskočila tudi občinska civilna zaščita, a brez konkretnih navodil države dolgoročno tako ne bo šlo. 'Verjamem, da bo v naslednjih primerih naša šola pomagala. In da se bo država še bolje spopadala s takšnimi problemi,' težave sedaj z dobršno mero optimizma opisuje hrastniški župan. Če ne drugega, je vsaj vsa javnost izvedela, pod kakšnimi 'dijaškimi' standardi živijo hrastniški upokojenci in da občina že leta državo prosjači za nov dom."

Večer o razlikah med izbruhom koronavirusa v Hrastniku in Šmarju pri Jelšah (27. 7.)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri