V DZ-ju in v glavni pisarni občinskega organa v Ljubljani prejeli sumljive pisemske pošiljke

12. 11. 2018, 09:33 | Aktualno | Vir: STA

              V DZ-ju in v glavni pisarni občinskega organa v Ljubljani prejeli sumljive pisemske pošiljke (foto: Profimedia) Profimedia

V glavni pisarni državnega zbora so zjutraj prejeli osem sumljivih pisemskih pošiljk, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Kasneje, okoli 10. ure, so sumljive pošiljke prejeli še v glavni pisarni občinskega organa v Ljubljani. Vse pošiljke so vsebovale prašnato snov in so bile že poslane na analizo.

Ljubljanski policisti so bili o osmih sumljivih pošiljkah v DZ obveščeni danes okoli 7.30. Osem ovojnic je bilo naslovljenih na različne prejemnike. Ugotovljeno je bilo, da je v vsaki izmed osmih ovojnic malo bele prašnate snovi. Pošiljke so predali veterinarski službi, rezultati prvih analiz pa bodo znani čez nekaj ur. Dve osebi sta zaradi stika z ovojnicami še vedno izolirani, so sporočili s PU Ljubljana.

Dobri dve uri kasneje pa so policiste obvestili še o sumljivi pošiljki v glavni pisarni občinskega organa na Mačkovi ulici v Ljubljani. Pošiljka je vsebovala prašnato snov in so jo že prevzeli pristojni z medicinske fakultete. Rezultati analize bodo znani čez nekaj ur, so še zapisali v sporočilu.