V Indiji spet zgrmel avtobus s ceste

1. 7. 2018, 11:34 | Aktualno | Vir: STA

              V Indiji spet zgrmel avtobus s ceste (foto: profimedia) profimedia

Najmanj 42 ljudi je danes umrlo na severu Indije, ko je avtobus zletel v 200 metrov globoko sotesko v zvezni državi Uttarakhand na Himalaji, je sporočila policija. Ranjenih je več ljudi, so povedale oblasti v okraju Pauri Garhwal, kjer se je zgodila nesreča. Reševalna akcija poteka, poročajo tuje tiskovne agencije.

Nesreča se je zgodila na vijugasti gorski cesti. Na avtobusu je bilo med 55 in 60 potnikov. Med mrtvimi je tudi več žensk in otrok, gre pa večinoma za lokalne prebivalce, ki so potovali med dvema krajema, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po podatkih lokalnih oblasti naj bi voznik avtobusa v ovinku izgubil oblast nad vozilom. Vzrok nesreče sicer uradno še ni potrjen.

Pri reševanju pomagajo policiji tudi reševalci, s helikopterji pa prevažajo poškodovane v bolnišnice.

Indija beleži največje število smrtnih žrtev prometnih nesreč na svetu, tako zaradi slabih cest kot tudi zastarelih vozil in nepremišljene vožnje. Letno na cestah umre okoli 135.000 ljudi.

Žalost ob nesreči je že izrazil indijski premier Narendra Modi, ki je poudaril, da nudi država vso potrebno pomoč zvezni državi pri reševanju.