V Ljubljani prijeli domnevnega roparja taksistov

17. 9. 2018, 11:10 | Aktualno | Vir: STA

              V Ljubljani prijeli domnevnega roparja taksistov (foto: Profimedia) Profimedia

Policisti policijske postaje Ljubljana Šiška so minuli teden prijeli 19-letnega Ljubljančana, ki je osumljen treh ropov voznikov taksi službe. Preiskovalni sodnik je minulo sredo zanj odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot so pojasnili na policijski upravi Ljubljana, naj bi 19-letnik dejanja izvršil v Ljubljani. Dela se je lotil tako, da je najprej naročil taksi za prevoz do določene lokacije, kjer je nato od voznika z grožnjo zahteval denar. Grožnjo je po ugotovitvah policistov v dveh primerih podkrepil z nožem, v enem primeru pa z orožjem. Vozniki taksijev v nobenem primeru niso bili poškodovani, skupno pa si je prilastil okrog 170 evrov.

Med kriminalistično preiskavo so policisti ugotovili identiteto osumljenca in pridobili odredbo za hišno preiskavo. Pri osumljenem so v hišni preiskavi našli predmete, s katerimi so lahko utemeljili njegovo povezanost s kaznivimi dejanji. Minulo sredo so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 19-letnika pred tem še niso obravnavali za kazniva dejanja, so še zapisali na policiji.