V Londonu avto zapeljal v množico - policija incidenta ne obravnava kot teroristično dejanje

19. 9. 2018, 13:41 | Aktualno | Vir: STA

              V Londonu avto zapeljal v množico - policija incidenta ne obravnava kot teroristično dejanje (foto: profimedia) profimedia

Potem ko je danes zgodaj zjutraj na severu Londona pred tamkajšnjo mošejo avto zapeljal v množico in pri tem poškodoval tri ljudi, je britanska policija potrdila, da je sprožila preiskavo morebitnega kaznivega dejanja sovraštva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V incidentu, ki ga policija ne obravnava kot teroristično dejanje, je bil huje ranjen 50-letni moški, ki so ga zaradi poškodbe noge odpeljali v bolnišnico, medtem ko sta druga dva mlajša moška utrpela lažje poškodbe. Policija skuša izslediti voznika in potnike avtomobila, ki je zapeljal v množico - tri moške in žensko, ki so po dejanju pobegnili s prizorišča, je sporočila metropolitanska policija.

Incident se je zgodil, ko je varnostna služba pred muslimanskim centrom v Cricklewoodu na severu Londona skupino v avtomobilu pozvala, naj zaradi neprimernega obnašanja - popivanja in jemanja mamil - zapusti parkirišče.

Po podatkih metropolitanske policije naj bi voznik in sopotniki nato izrekli več islamofobnih komentarjev ter razbesneli množico, ki je rahlo poškodovala avtomobil, voznik pa je nato z veliko hitrostjo pobegnil in pri tem povozil tri ljudi, poroča AFP. "Incidenta ne obravnavamo kot teroristično dejanja, ampak kot kaznivo dejanje sovraštva," je pojasnila metropolitanska policija.