V Moskvi zaradi groženj z bombami evakuirali več tisoč ljudi

5. 11. 2017, 12:00 | Aktualno | Vir: STA

              V Moskvi zaradi groženj z bombami evakuirali več tisoč ljudi (foto: profimedia) profimedia

V ruski prestolnici Moskva so danes iz Bolšoj teatra, hotela Metropol, trgovskega centra GUM in več drugih javnih zgradb zaradi groženj z bombami evakuirali več tisoč ljudi, poročanje ruskih medijev povzema tiskovna agencija Reuters. Preplah v Bolšoj teatru se je že izkazal za lažnega.

Po pisanju ruske tiskovne agencije Ria Novosti, ki se sklicuje na neimenovane policijske vire, so iz Metropola in trgovskega centra GUM na Rdečem trgu evakuirali več kot pet tisoč ljudi.

Ruska tiskovna agencija Tass pa je poročala, da so okoli 16. ure evakuirali tudi Bolšoj teater, ki ga je moralo zapustiti 3500 ljudi. Iz gledališča so nato za Tass sporočili, da je šlo za lažni preplah.

Priča je za Reuters dejala, da je policija onemogočila dostop do teh zgradb.

Niz anonimnih telefonskih klicev z grožnjami z bombami je v zadnjih dveh mesecih povzročil vznemirjenje v trgovskih centrih, železniških postajah in državnih institucijah v različnih delih Rusije. Za zdaj so se grožnje izkazale za lažne, nihče pa ni prevzel odgovornosti.

Vodja ruske obveščevalne službe FSB Aleksander Bortnikov je prejšnji mesec dejal, da oblasti poznajo identitete odgovornih. Po njegovih besedah gre za štiri ruske državljane, ki živijo v tujini in imajo sodelavce v Rusiji.