Ob 588 testih potrdili 18 okužb, na onkološkem inštitutu okužba pri treh zaposlenih

31. 8. 2020, 10:39 | Aktualno | Vir: STA

              Ob 588 testih potrdili 18 okužb, na onkološkem inštitutu okužba pri treh zaposlenih (foto: Profimedia) Profimedia

V Sloveniji so v nedeljo ob 588 testih potrdili 18 okužb z novim koronavirusom, je vlada sporočila na Twitterju. V bolnišnici se po njihovih podatkih zdravi 25 bolnikov s covidom-19, trije potrebujejo intenzivno nego. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je pri nas trenutno aktivnih 454 okužb z novim koronavirusom.

Največ okužb, in sicer šest, so v nedeljo potrdili v starostni skupini od 35 do 44 let, štiri okužbe so potrdili med starimi od 45 do 54 let.

Med občinami pa je po številu potrjenih okužb na prvem mestu Ljubljana z osmimi novoodkritimi okužbami, štiri okužbe so potrdili v občini Sevnica, dve v domžalski občini, po eno okužbo pa v občinah Ig, Sežana, Brežice in Hoče - Slivnica.

Iz bolnišnice v nedeljo niso odpustili nobenega bolnika s covidom-19, prav tako nihče ni umrl, še poroča vlada.

Doslej so v Sloveniji potrdili skupaj 2883 primerov okužb z novim koronavirusom, 133 bolnikov s covidom-19 pa je umrlo.

Onkološki inštitut

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so v minulem tednu okužbo z novim koronavirusom potrdili pri treh zaposlenih. Nobena med njimi ne opravlja dela z bolniki, so navedli na spletni strani. Obravnava bolnikov na inštitutu po njihovih zagotovilih poteka nemoteno.

O dveh okužbah so na spletnih straneh ljubljanskega onkološkega inštituta poročali v soboto, ko so pojasnili, da osebi ne delata v kliničnem okolju in ne opravljata dela z bolniki. Tedaj so navedli, da so brise odvzeli 20 sodelavcem, ki so bili v stiku z okuženima, a so bili vsi testi negativni.

V nedeljskem obvestilu na spletni strani pa so sporočili, da so potrdili še tretjo okužbo med zaposlenimi, in sicer pri osebi, ki je del vodilnega zdravstvenega osebja in ne opravlja dela z bolniki.

Obenem so pojasnili, da so na inštitutu sprejeli vse potrebne ukrepe za zamejitev širjenja okužbe, vključili so tudi pristojno epidemiološko službo Nacionalnega inštituta za javno zdravje.