V nemškem Volkmarsnu po zadnjih podatkih več kot 50 poškodovanih

25. 2. 2020, 09:43 | Aktualno | Vir: STA

              V nemškem Volkmarsnu po zadnjih podatkih več kot 50 poškodovanih (foto: profimedia) profimedia

Število poškodovanih v nemškem kraju Volkmarsen, kjer je v ponedeljek v pustno povorko z avtomobilom zapeljal 29-letni Nemec, je po zadnjih podatkih preseglo 50, med njimi je 18 otrok. Kot je danes sporočila policija, jih je 35 še vedno v bolnišnici, 17 so jih oskrbeli ambulantno. Motiv še vedno ni znan.

Policija danes ob tem ni sporočila, kakšna je stopnja poškodb pri otrocih ter ali so med tistimi, ki so jih odpeljali v bolnišnico, tudi huje poškodovani, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Volkmarsnu na severu nemške zvezne dežele Hessen je v ponedeljek 29-letni domačin z avtomobilom zapeljal v množico. Policija je takrat sporočila, da je bilo poškodovanih približno 30 ljudi, od tega tretjina otrok. Po navedbah očividcev naj bi 29-letnik v množico zapeljal z veliko hitrostjo in naj bi namerno iskal prav otroke. Policija je 29-letnika nemudoma po dogodku aretirala.

Tožilstvo je uvedlo preiskavo zaradi poskusa uboja. Indicev, da naj bi šlo za politično motivirano kaznivo dejanje, zaenkrat ni.