V ponedeljek 27 primerov okužb z novim koronavirusom

18. 8. 2020, 10:54 | Aktualno | Vir: STA

              V ponedeljek 27 primerov okužb z novim koronavirusom (foto: Shutterstock) Shutterstock

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 1143 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, 27 testov je bilo pozitivnih, je vlada objavila na Twitterju. V ponedeljek ni umrl noben bolnik s covidom-19, jih pa bolnišnično oskrbo potrebuje 16, od tega trije intenzivno zdravljenje. Iz bolnišnic so v domačo oskrbo odpustili tri bolnike.

Skupaj so doslej v Sloveniji potrdili 2456 primerov okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 129 bolnikov s covidom-19.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno aktivno okuženih 266 ljudi. V ponedeljek so potrdili okužbo pri enem od zdravstvenih delavcev, medtem ko med oskrbovanci ali zaposlenimi v domovih za starejše občane ni bilo potrjenih okužb, še kažejo podatki sledilnika.

V ponedeljek so 11 okužb potrdili pri posameznikih, starih med 15 in 24 let, šest v starostni skupini 25-34 let, po štiri v skupini starih med 35 in 44 let ter med 55 in 64 let. Po eno okužbo so potrdili med starimi od 45 in 54 let ter od 65 in 74 let, kažejo podatki sledilnika.

Sicer pa so bile potrjene okužbe v ponedeljek precej razpršene glede na občine. Potrdili so jih v 21 občinah, od tega največ v Ljubljani, kjer so bile tri okužbe. V občinah Celje, Novo mesto in Grosuplje so potrdili po dve okužbi, v ostalih občinah po eno. Največ aktivno okuženih, 69, je v Ljubljani, v Celju pa imajo 18 aktivno okuženih. V ostalih občinah imajo manj kot deset aktivnih okužb.

Dom starejših Hrastnik

O novi okužbi, ki še ni zajeta v omenjeno statistiko, medtem poročajo iz Doma starejših Hrastnik. Kot so danes sporočili s hrastniške občine, je bilo v ponedeljek v Hrastniku odvzetih 11 brisov, od tega štirje v Domu starejših Hrastnik. "Okužba je bila potrjena pri eni stanovalki doma, vsi ostali brisi so bili negativni," so navedli.

Direktor doma Drago Kopušar je za STA pojasnil, da je nova okužba povezana z okužbami pri stanovalkah, ki so jih odkrili v petek. Skupno imajo trenutno aktivno okuženih 22 stanovalcev in pet zaposlenih.