V ptujski bolnišnici je prišlo do obsežnejšega vdora koronavirusa v interni oddelek

20. 10. 2020, 17:32 | Aktualno | Vir: STA

              V ptujski bolnišnici je prišlo do obsežnejšega vdora koronavirusa v interni oddelek (foto: Tamino Petelinšek/STA) Tamino Petelinšek/STA

V ptujski bolnišnici je prišlo do obsežnejšega vdora novega koronavirusa med bolnike na internem oddelku, so danes sporočili iz ptujske splošne bolnišnice. Kot je ob tem pojasnila direktorica Anica Užmah, so takoj ukrepali v skladu z navodili epidemiološke službe.

Užmahova je še dodala, da so v ponedeljek odvzeli brise bolnikom v enem delu oddelka in potrdili sedem okuženih bolnikov. Danes nadaljujejo odvzem brisov vsem bolnikom na internem oddelku, rezultati testiranj pa bodo po njenih besedah znani v sredo.

Ptujska bolnišnica je oddelek za covid-19 odprla pred nekaj tedni, prejšnji teden pa so že sporočili, da so zapolnili vse posteljne zmogljivosti, zaradi česar morajo ostale bolnike seliti po drugih oddelkih bolnišnice ali jih predati v oskrbo domov svojcem. Skupaj imajo v bolnišnici za bolnike s covidom-19 na voljo 28 postelj.

Zaradi aktualnih razmer tudi pri njih apelirajo na vse, da upoštevajo splošne ukrepe, kot so nošenje mask, upoštevanje razdalje, razkuževanje rok, kot tudi ukrepe vlade za zajezitev širjenja virusa.