V Sloveniji v torek sedem okužb, Srbija uvaja dodatne ukrepe, novi primeru tudi v Avstraliji in na Japonskem

Koronavirus

24. 6. 2020, 11:40 | Aktualno | Vir: STA

              V Sloveniji v torek sedem okužb, Srbija uvaja dodatne ukrepe, novi primeru tudi v Avstraliji in na Japonskem (foto: Shutterstock) Shutterstock

V torek so v Sloveniji ob 1222 testiranjih potrdili sedem okužb z novim koronavirusom. Zaradi covida-19 v torek ni bilo novih smrti. Bolnišnično oskrbo je potrebovalo sedem bolnikov, kar sta dva več kot dan prej. Dva bolnika so zdravili na oddelku za intenzivno nego, v domačo oskrbo pa niso odpustili nobenega, je vlada objavila na Twitterju.
 

Okužbo so do zdaj potrdili pri skupno 1541 osebah, opravili pa so 95.387 testiranj. Umrlo je 109 bolnikov s covidom-19.

V Srbiji znova uvajajo nekatere ukrepe proti širjenju virusa

V Srbiji danes znova uvajajo nekatere ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, ki so jih pred tem že ukinili. V državi so namreč v torek potrdili več kot 100 novih primerov okužbe. To se je zgodilo prvič od začetka maja, ko je število okužb začelo upadati.

Od danes je znova obvezna uporaba zaščitnih mask v javnem mestnem in medmestnem prometu, potniki brez mask pa ne smejo vstopiti v vozila, je sporočila srbska vlada po sestanku kriznega štaba. Državljanom priporočajo, naj uporabljajo maske v vseh zaprtih prostorih, zlasti pa na poštah, v bankah, javnih ustanovah, trgovinah in nakupovalnih središčih.

Krizni štab je priporočil tudi prepoved obiskov v bolnišnicah, tako kot v času izrednih razmer, ki so veljale med 15. marcem in 8. majem. Takrat je pred vhodi v bolnišnice stražila vojska in preprečevala morebitne incidente.

Po podatkih srbskega ministrstva za zdravje so v torek ob 6025 opravljenih testih potrdili 102 nova primera koronavirusa, skupno pa 13.092. Covidu-19 je podlegla še ena oseba, skupno pa 263. V bolnišnicah se zdravi 775 bolnikov, od tega jih je 19 na ventilatorjih.

Iz Črne gore, ki je v začetku junija razglasila konec epidemije, danes poročajo o petih novih okužbah. V državi je trenutno 59 oseb okuženih z virusom, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V Avstraliji prva žrtev covida-19 po več kot mesecu dni

Iz Avstralije poročajo o prvi žrtvi covida-19 po več kot mesecu dni. Smrtni primer so zabeležili v zvezni državi Viktorija, kjer so danes potrdili 20 novih primerov okužbe. Tamkajšnje oblasti so zaradi porasta števila okužb za pomoč zaprosile vojsko in druge zvezne države.

V Tokiu potrdili največ okužb s koronavirusom od maja

V japonski prestolnici Tokio so danes potrdili 55 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največje dnevno število okužb od 5. maja. V sosednji prefekturi Saitama so potrdili 12 novih okužb, kar je prav tako največ od maja, so sporočile lokalne oblasti.