Razmere na Balkanu se ne umirjajo. Število novih okužb v večini držav ostaja visoko.

Štiri smrtne žrtve

1. 7. 2020, 20:57 | Aktualno | Vir: STA

              Razmere na Balkanu se ne umirjajo. Število novih okužb v večini držav ostaja visoko. (foto: Tanjug/STA) Tanjug/STA

V Srbiji so v sredo potrdili 272 novih primerov koronavirusa, štiri osebe pa so umrle. Razmere se ne umirjajo niti v Bosni in Hercegovini ter Severni Makedoniji, kjer so potrdili po več kot 100 novih primerov okužbe, poročajo tuje tiskovne agencije.

Srbske oblasti so sporočile, da je na respiratorjih 73 bolnikov, aktivno okuženih pa je 1783 ljudi. Doslej je v državi zaradi covida-19 umrlo skupno 281 ljudi, potrdili pa so 14.836 okužb.

V Severni Makedoniji pa so v preteklem dnevu potrdili 120 novih primerov okužbe, umrle so štiri osebe. Skupno se je v državi z virusom okužilo 6454 ljudi, življenje pa je izgubilo 306 okuženih s koronavirusom.

V BiH so v zadnjem dnevu potrdili skupno 152 novih primerov okužbe, od tega 110 v Federaciji BiH. Samo na območju Sarajeva so potrdili 35 novih primerov. Skupno se je v državi z novim koronavirusom okužilo 4606 oseb, umrlo pa je 188 ljudi.

Na Hrvaškem so v sredo potrdili še 54 primerov okužbe. 27 novih primerov je bilo odkritih na območju Zagreba, 16 v osiješko-baranjski županiji in sedem v požeško-slavonski županiji. V še nekaj županijah so imeli po en ali dva nova primera

Oblasti v Sarajevu so medtem danes napovedale recipročni ukrep po objavi evropskega seznama varnih tretjih držav. Dokler BiH ne bo na tem seznamu, državljanom EU ne bo dovoljen vstop v državo. BiH se na seznam varnih držav, za katere je EU odprla svoje meje, ni uvrstila, je pa na njem Srbija.