V sredo so ob 1691 PCR testih potrdili 56 okužb

Sedemdnevno povprečje znaša 59

15. 7. 2021, 11:16 | Aktualno | Vir: STA

              V sredo so ob 1691 PCR testih potrdili 56 okužb (foto: Profimedia) Profimedia

V sredo so ob 1691 PCR testih potrdili 56 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je znašal 3,3 odstotka. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 59. Po podatkih vlade se v bolnišnicah zdravi 32 covidnih bolnikov, od tega deset na intenzivni negi. Umrl ni noben covidni bolnik.

V sredo so opravili tudi 19.934 hitrih antigenskih testov, pozitivne bodo potrjevali še s PCR testi.

V bolnišnicah se zdravita dva covidna bolnika manj kot dan prej, medtem ko število bolnikov na intenzivni negi ostaja enako.

Delež pozitivnih testov je v primerjavi z dnevom prej nižji. V torek je namreč znašal 4,7 odstotka.

Število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh znaša 32, po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa je v državi 677 aktivnih primerov okužbe.

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je po podatkih vlade, objavljenih na Twitterju, doslej cepljenih 844.948 oseb oz. 49 odstotkov prebivalcev, starejših od 18 let. Z vsemi odmerki cepiva pa je cepljenih 746.630 oseb oz. 43 odstotkov polnoletnih prebivalcev.

V torek so skupaj cepili 5582 prebivalcev, večino z drugim odmerkom cepiva.

Vlada je na današnji seji podaljšala veljavnost obstoječih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusne okužbe do 25. julija.

Do takrat ostajajo v veljavi ukrepi iz odlokov o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, kulturnih storitev končnim uporabnikom in kolektivnem uresničevanju verske svobode.

Prav tako se podaljšuje veljavnost odlokov o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb ter začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe, pa tudi o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov, o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah ter o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, so zapisali v sporočilu po seji vlade.