V streljanju pred pariško bolnišnico en mrtev

Strelec pobegnil na skuterju

12. 4. 2021, 15:54 | Aktualno | Vir: STA

              V streljanju pred pariško bolnišnico en mrtev (foto: Xinhua/STA) Xinhua/STA

V streljanju pred eno od pariških bolnišnic je bil danes popoldne ubit moški, ženska pa ranjena, poročajo francoski mediji. Strelca še iščejo. Oblasti so zagotovile, da ne gre za teroristični napad. Dogodek preiskujejo kot umor in poskus umora.

Pred zasebno bolnišnico Henry Dunant, ki jo vodi Rdeči križ, v 16. okrožju francoske prestolnice je danes prišlo do streljanja. Napadalec je izstrelil več nabojev, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedali preiskovalci.

Ena od prič je povedala, da je okoli 13.30 ure slišala šest strelov, nakar se je odpravila ven in opazila temnopoltega moškega, kako leži na tleh. Star je bil 20 ali 30 let, je dejala.

Po navedbah virov blizu preiskave so dva ranjenca prepeljali v bolnišnico. Moški je podlegel ranam, varnostnica bolnišnice pa je huje ranjena.

Pariško tožilstvo je sporočilo, da dogodek obravnavajo kot umor in poskus umora. Župan okrožja, v katerem je bolnišnica, Francis Szpiner, pa je zagotovil, da "ni šlo za teroristični napad ali napad na cepilni center". V tej bolnišnici namreč cepijo proti covidu-19.

Napadalec je pobegnil s kraja dogodka in ga še vedno iščejo. Lastnik restavracije nasproti bolnišnice je dejal, da je moški hladnokrvno odkorakal in se odpeljal s skuterjem, ki je bil nekoliko stran.

Bolnišnica, ki je približno štiri kilometre južno od Eifflovega stolpa, je po napadu zavrnila več ljudi, ki so čakali na obisk pri zdravniku. Sprejemajo zgolj nujne bolnike.