V strelskem pohodu v okolici Atlante umorjenih osem ljudi, večina maserk azijskega izvora

Motiv zločina še ni znan

17. 3. 2021, 07:18 | Aktualno | Vir: STA

              Varnostne kamere so ujele osumljenca pred lokacijo enega izmed masažnih salonov. (foto: Profimedia) Profimedia

Varnostne kamere so ujele osumljenca pred lokacijo enega izmed masažnih salonov.

V strelskem napadu na tri azijske masažne salone na širšem območju Atlante v ameriški zvezni državi Georgia je umrlo najmanj osem ljudi. Večina smrtnih žrtev so maserke azijskega izvora. Policija je po napadih v torek zvečer aretirala osumljenca, 21-letnega Roberta Aarona Longa iz Woodstocka. Motiv za streljanje še ni znan.

Longa so ujeli nekaj ur po streljanju in sicer 240 kilometrov južno od Atlante. Poleg državnih in lokalnih policistov se je preiskavi pridružil tudi ameriški zvezni preiskovalni urad FBI.

Long je najprej sejal smrt v Acworthu, severnem predmestju Atlante, kjer so ga posnele varnostne kamere. Na kraju samem sta umrli dve osebi, tri so prepeljali v bolnišnico, kjer sta dve kasneje umrli. Tamkajšnja policija uvodoma ni objavila spola ali etničnosti žrtev. Policija je nato kasneje posredovala po prijavi ropa v masažnem salonu v severovzhodnem delu Atlante, kjer so bile ustreljene tri ženske, v drugem salonu čez cesto pa so odkrili še eno ustreljeno žensko.

Šef policije Atlante Rodney Bryant uvodoma ni pojasnil motiva napada oziroma, ali je šlo za rop ali zločin iz sovraštva. V ZDA se od začetka izbruha pandemije covida-19 soočajo z rastjo nasilja nad osebami azijskega izvora.