V torek bo sončno in vroče, ponoči pa nas bo prešla hladna fronta z nevihtami

13. 7. 2021, 10:23 | Aktualno | Vir: STA

              V torek bo sončno in vroče, ponoči pa nas bo prešla hladna fronta z nevihtami (foto: Profimedia) Profimedia

V torek bo sončno in vroče. Popoldne se bo krepil južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija. V sredo bo spremenljivo, vročina bo popustila, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zvečer bo zahodno Slovenijo dosegla vremenska fronta z nevihtami, ki se bodo ponoči razširile nad večji del države. Možna bodo krajevna neurja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija. V sredo dopoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodu, začelo se bo jasniti. Čez dan bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zvečer in ponoči so ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra.

Obeti: V četrtek in petek kaže na deloma sončno vreme. Predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v petek.

Vremenska slika: Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in bo v noči na sredo prešla tudi naše kraje. Pred njo doteka z južnimi vetrovi k nam zelo topel in razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V torek bo še sončno in vroče, le v krajih zahodno od nas bo oblačnost naraščala. Proti večeru bodo tam začele nastajati nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo. V sredo bo ob severnem Jadranu sončno, drugod spremenljivo oblačno z nekaj plohami in nevihtami. Še bo pihal jugozahodni veter.