V ZDA moški po sporu zaradi zaščitne maske ubil blagajničarko

15. 6. 2021, 10:17 | Aktualno | Vir: STA

              V ZDA moški po sporu zaradi zaščitne maske ubil blagajničarko (foto: Profimedia) Profimedia

V ameriški zvezni državi Georgia so v ponedeljek aretirali 30-letnega moškega, ki je po opozorilu, da mora zaradi epidemije covida-19 nositi zaščitno masko, v samopostrežni trgovini ubil blagajničarko. Ob napadalcu sta bili ranjeni še dve osebi, ko se je skušal splaziti iz trgovine, pa so ga ujeli šerifovi pomočniki.

Šerifinja okrožja DeKalb pri Atlanti Melody Maddox je povedala, da se je tragedija zgodila v samopostrežni trgovini Big Bear v predmestju Atlante Decatur. Victor Lee Tucker ni hotel nositi maske, čeprav so v trgovini to zahtevali.

Blagajničarka mu je najprej povedala, da mora nositi masko ali pa ne bo mogel opraviti nakupa. Tucker je zapustil trgovino in najverjetneje odšel v avto po pištolo, s katero je potem žensko ubil.

Policist, ki je honorarno delal kot varnostnik v trgovini, je s svojo pištolo začel streljati na Tuckerja. Ta je streljal nazaj in oba sta zadela drug drugega, v obstreljevanju pa je bila ranjena še ena blagajničarka. Tucker je skušal pobegniti, vendar so ga prijeli, ko se je ranjen plazil skozi vrata.