Vinjen kriminalist povzročil prometno nesrečo, poroča Pop Tv

29. 1. 2019, 20:40 | Aktualno | Vir: STA

              Vinjen kriminalist povzročil prometno nesrečo, poroča Pop Tv (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

V prometno nesrečo, ki se je v noči s petka na soboto zgodila na Tržaški cesti v Ljubljani, je bil vpleten kriminalist, njegov kolega pa naj bi mu pomagal pri zakrivanju posledic nesreče, poroča POP TV. Kot so potrdili na policiji, sta oba vozila pod vplivom alkohola, zaradi česar ju čaka delovnopravni postopek.

Policija je za POP TV potrdila, da je vsaj eden od omenjenih kriminalistov peljal prehitro, nato pa se zaletel v semafor. Drugi naj bi mu po svojih najboljših močeh pomagal, da na kraj ne bi klicala pomoči. A se je v tistem trenutku tam znašlo reševalno vozilo, občani pa so takoj poklicali policijo. Dogodka tako kljub poskusom nista mogla prikriti, je poročala televizija.

Pri vozniku je alkotest pokazal 0,97 miligrama, pri njegovem kolegu pa 0,3 miligrama alkohola v litru krvi, je navajal POP TV.

Kriminalista zdaj čaka delovnopravni postopek. Kot še poroča televizija, lahko to pomeni marsikaj - od delovnega pogovora do disciplinskega postopka, lahko opomin pred odpovedjo ali celo odpoved delovnega razmerja.