Neuradno: Zoran Janković z 58,3 odstotka do zmage že v prvem krogu

18. 11. 2018, 19:28 | Aktualno | Vir: STA

              Neuradno: Zoran Janković z 58,3 odstotka do zmage že v prvem krogu (foto: profimedia) profimedia

Vzporedne županske volitve, ki jih je za Dnevnik pripravila Ninamedia, kažejo na zanesljivo vnovično zmago aktualnega župana Zorana Jankovića že v prvem krogu. Prejel naj bi namreč 58,3 odstotka glasov volivcev, njegov prvi zasledovalec Anže Logar pa nekaj več kot 31,7 odstotka. Listi Zorana Jankovića pa se obeta 43,2 odstotka glasov.

Vzporedne volitve v Ljubljani je izvajala agencija Ninamedia, pri tem pa je prvič v Sloveniji uporabila kompleksen metodološki postopek za ugotovitev volilnih rezultatov, ki presega klasično vzorčno merjenje, so pojasnili na Dnevniku. 

Novi/stari župan se je zahvalil za zaupanje in izid ocenil prve izide: "Ljubljančani izberejo župana, ki mu zaupajo, ki ima vizijo in predvsem, ki mu tudi prepustijo, da se odloči, sicer bi lahko imeli na vsakem projektu 50 mnenj in potem bi se vrteli v krogu. Jaz to jemljem kot izjemno čast in obenem odgovornost in sprejemam to s hvaležnostjo in globokim spoštovanjem," je dejal glede rezultata, ki mu ga napovedujejo vzporedne volitve.

Spodaj še rezultati vzporednih volitev Dnevnika za vse županske kandidate v Ljubljani.

tabela

Tabela z rezultati vzporednih volitev Dnevnika za volitve v mestni svet MOL.

tabela