Voznica se je na poti iz Žabjaka proti Ptuju zaletela kar štirikrat

26. 11. 2021, 13:30 | Aktualno | Vir: STA

              Voznica se je na poti iz Žabjaka proti Ptuju zaletela kar štirikrat (foto: profimedia) profimedia

Voznica osebnega avtomobila je v četrtek popoldne na poti iz Žabjaka proti Ptuju kar trikrat zapored trčila v objekte ob cesti, na koncu pa se je zaletela še v drug avtomobil. Pri tem k sreči ni bil nihče telesno poškodovan, preizkus alkoholiziranosti 38-letnice pa tudi ni pokazal preseganja dovoljene stopnje alkohola v krvi.

Na Policijski upravi Maribor v današnjem sporočilu za javnost pojasnjujejo, da je omenjena voznica najprej v Žabjaku pri Ptuju zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčila v ograjo stanovanjske hiše. Po trčenju je odpeljala naprej in še vedno v Žabjaku trčila v podstavek začasno postavljenega prometnega znaka za zoženje ceste.

Tudi zatem je odpeljala naprej in trčila še v kapelo ob cesti. Nazadnje je na Svržnjakovi ulici na Ptuju zaradi nepravilne strani vožnje zadela v osebni avto z lahkim priklopnikom, ki ga je vozil 33-letni moški.

Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imela v organizmu 0,14 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zakonsko je za običajne voznike kategorije B dovoljena stopnja alkohola do 0,24 miligrama v litru izdihanega zraka oziroma 0,5 promila alkohola.

Ko bodo policisti zbrali vsa potrebna obvestila, bodo voznici po napovedi mariborske policijske uprave izdali plačilni nalog.