Voznik šolskega avtobusa pod vplivom alkohola trčil v nadstrešek postajališča

V okolici Ormoža

11. 5. 2021, 14:09 | Aktualno | Vir: STA

              Voznik šolskega avtobusa pod vplivom alkohola trčil v nadstrešek postajališča (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

Voznik šolskega avtobusa je v ponedeljek zjutraj pod vplivom alkohola trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. Na avtobusu je bilo takrat med 10 in 15 otrok, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan. Voznik je po trčenju nadaljeval vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor.

V trčenju je poškodoval steklo avtobusa in razbil več stekel avtobusnega postajališča. Pozneje je voznik o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti tudi policijo.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik več kot dve uri po nesreči v organizmu 0,30 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo.

Policisti so o ugotovitvah seznanili državno tožilko, ki je po preučitvi zaključila, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Vozniku so nato vročili plačilni nalog, so še sporočili iz PU Maribor.