Vremenske razmere: Arso opozarja na naraščanje rek ob koncu tedna

16. 3. 2018, 10:45 | Aktualno | Vir: STA

              Vremenske razmere: Arso opozarja na naraščanje rek ob koncu tedna (foto: profimedia) profimedia

Padavine, ki so zajele državo in se bodo nadaljevale tudi v soboto, bodo prinesle naraščanja nekaterih rek, zlasti Krke in Ljubljanice. Obe bosta močneje naraščali v soboto. Krka lahko zlasti v nedeljo poplavi na širšem območju, Ljubljanica pa na območju pogostih poplav. V nedeljo se lahko razlijejo manjše reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji.

Danes zvečer in v soboto bo povišana tudi gladina morja, ki lahko lahko poplavi najnižje dele obale, in sicer v višini okoli pet centimetrov, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Danes dopoldne bodo sicer padavine večinoma ponehale, čez dan pa bodo predvsem v zahodni polovici države še posamezne plohe. Popoldne se bo razjasnilo, a le prehodno, saj se bo ponoči od juga znova pooblačilo.

Kakšni so obeti za vikend?

V soboto zjutraj bo v južni Sloveniji začelo deževati, še dopoldne pa bodo padavine zajele vso Slovenijo. Ker se bo ohladilo, se bo meja sneženja čez dan marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Zapihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja.

V nedeljo bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še naletaval sneg. Mrzlo bo, temperatura bo tudi čez dan večinoma ostala pod lediščem. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

V ponedeljek bo oblačno. Čez dan bo od juga začelo rahlo snežiti, na Primorskem rahlo deževati. Padavin bo malo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila.