Vsi poslanci, ki so bili v stiku z okuženim direktorjem Sove, negativni na testu

Do konca tedna v samoizolaciji

20. 1. 2021, 18:41 | Aktualno | Vir: STA

              Vsi poslanci, ki so bili v stiku z okuženim direktorjem Sove, negativni na testu (foto: Nebojša Tejić/STA) Nebojša Tejić/STA

Člani komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) so po petkovi seji opravili PCR in hitre teste na novi koronavirus, vsi so negativni, so v poslanskih skupinah pojasnili. Na seji je bil namreč direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Janez Stušek, ki so mu dan pozneje potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Devet članov parlamentarne komisije je v minulih dneh opravilo po tri ali dva testa na novi koronavirus. Vsi so bili negativni. Nekateri od njih bodo do konca tedna oz. v prihodnjih dneh v samoizolaciji oz. ne bodo v državnem zboru, so pojasnili v posameznih poslanskih skupinah.

Sicer pa je po zadnjih informacijah med poslanci okužen le vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Zaradi stika z njim je bil v samoizolaciji vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša, ki pa je v torek po testiranju sporočil, da ni okužen.

Okužbe z novim koronavirusom med poslanci ali samoizolacije poslancev so po navedbah predsednika DeSUS Karla Erjavca razlog, da je v torek umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade. Tako se je končal postopek predloga konstruktivne nezaupnice, ki jo je v petek vložilo 42 poslancev iz vrst LMŠ, SD, Levice, SAB in DeSUS. Seja, na kateri bi glasovali o nezaupnici vladi Janeza Janše, je bila predvidena za danes, po poslovniku DZ in ustavi pa je bil skrajni rok za glasovanje ta petek, torej sedem dni po vložitvi predloga.