Vzemite jih v roke

31. 12. 2007, 02:35 | Aktualno | Vir: Playboy

Pripravite se na septembrsko revolucijo, ki jo bo povzročil Sonyjev prenosni playstation. Če do zdaj niste pomislili na igranje, vas bodo novosti prepričale in začeli boste načrtno ubijati dolgčas. Dobili boste novega konjička, ki bo nadigral druge in vas nemudoma vrnil v otroštvo. Še to: pred uporabo se ne posvetujte z nikomer! Zgolj uživajte.

Sony Ericsson EGB-10 in CAR-100: alternativi

Sony Ericsson ponuja za izbrane mobilnike plastično konzolo, ki se pritrdi na mobilnik, prevzame vlogo igralne ploščadi in mobilnik spremeni v nekakšno igralno konzolo. Igrate lahko tudi med polnjenjem baterije mobilnika, stvar pa je priročna predvsem za tiste, ki sovražijo igranje iger z neustreznimi tipkami mobilnika.

Pravim dolgočasnežem ponuja Sony Ericsson še CAR-100, mini avtomobilček, ki se ga z mobilnikom upravlja brezžično po povezavi bluetooth. Če vam je res dolgčas.

Nintendo DS: dvozaslonska novost

DS je Nintendov odgovor na Sonyjev PSP. Edina igralna konzola, ki PSP-ju seže vsaj do kolen in je zgledni naslednik game boy advancea. Preklopni DS ima dva LCD-zaslona (DS kot dual screen!), pri čemer spodnjega, ki je občutljiv za dotik, lahko uporabljate tudi kot igralno ploščad. Žepna konzola je pravšnjih mer za prenašanje, odziva se tudi na glasovne ukaze, vrhunec igralništva pa doseže z brezžičnim povezovanjem (802.11b) do trideset metrov in kar 16 igralcev.

Legendarni Super Mario je našel svoj novi dom, DS pa se prodaja v rekordnih nakladah. Tehta le 275 gramov, zaradi vmesnika game boy advance pa na DS-ju lahko igrate najboljše igrice. Z vmesnikom play-yan lahko predvajate tudi MP3-je in videe v formatu MPEG-4.

Nintendo game boy advance SP: oldtimer

Igralna konzola in Nintendo sta dve nerazdružljivi stvari. Nintendo je letos predstavil dve novi prenosni konzoli, ki sta štiri leta starega game boy advancea (pred dvema sezonama sicer nadgrajen v različico SP) poslala v igralno zgodovino.

Če ga imate, ga obdržite, saj vam bo pomagal obujati spomine na stare čase, če pa ga hočete kupiti, hej, pot pod noge, zaloge bo kmalu zmanjkalo. GBA ima barvni zaslon, ogromno igralnih naslovov, baterija pa zdrži do 18 ur igranja. Tako dolgo lahko njo boli glava!

Nintendo game boy micro: mobilni tekmec

Ime micro pove vse. Ta game boy je ustvarjen, da je mobilen. Z zgolj osemdesetimi grami je konzolica lažja od večine mobilnikov in z merami 10 x 5 x 1,8 centimetra gre v vsak žep. Game boy micro ima enako zmogljiv procesor in igra iste igre kot game boy advance.

Ker je tako majhen, ga lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli ter tudi nastavite svetilnost zaslona, katerega diagonala meri pet centimetrov. Da med čakanjem na zmenek ne bo dolgčas! Ona ne bo niti opazila, da ga imate v hlačah ...

Nokia N-gage: dvoživka

Uporabnejše prenosne igralne konzole ni. Nokia je prvega N-gagea predstavila že leta 2003, do danes pa se še ni ojunačil tekmec in ponudil kaj podobnega. Tudi naslednica, nokia N-gage QD nima tekmeca, omogoča pa solidno igranje iger (prirejene tipke, soliden zaslon) in to kombinira z naravo mobilnega telefona.

Z N-gageom lahko pišete MMS-e in SMS-e, računate, štopate, predvajate glasbo MP3 in se zlijete v igralno okolico Tomb Riderja, se javite na dolžnost pri Call of Dutyju ali dirkate v Colin McRae Rallyju 2005. In med šofiranjem sprejmete klic, česar z drugimi konzolami pač ne morete!

Sony PSP: revolucionar

Ko so Sonyjevega playstation portabla (PSP) začeli prodajati v Združenih državah Amerike in na Japonskem, so bile vrste tako dolge, kot bi šlo za 90-odstotno razprodajo. A niso prodajali cunj, ampak pre­nos­no konzolo, za katero pri Sonyju pravijo (to potrjujejo tudi prodajne številke), da bo tako razširjena kot legendarni walkman.

Od septembra bo lična prenosna igralna konzola z odličnim zaslonom (480 x 272 točk), WiFi-jem za brezvrvično več­igralstvo in s podporo novim medijem UMD (Universal Media Discs), ki nosijo zvočne, video- in fotozapise, naprodaj tudi v Evropi. Pripravite se na revolucijo, ki bo igre prenesla na ulice in zasužnjila vse, ki se radi igrajo.

TEKST: Mitja Reven

FOTO: Arhiv proizvajalcev