WHO svari Evropo pred povečevanjem števila okuženih

Trend se obrača

25. 6. 2020, 13:18 | Aktualno | Vir: STA

              WHO svari Evropo pred povečevanjem števila okuženih (foto: Xinhua/STA) Xinhua/STA

Po tednih manjšanja števila novih okužb s koronavirusom v Evropi se trend na stari celini po oceni regionalne pisarne Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) spet obrača. Regionalni direktor WHO za Evropo Hans Kluge je danes opozoril, da se število novih okužb spet povečuje v 30 državah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
 

Kluge je pojasnil, da je to prvi porast okužb v Evropi na tedenski ravni po več tednih. Je pa dodal je, da so se države kot Nemčija, Španija, Poljska in tudi Izrael hitro odzvale na nevarne izbruhe. "Kjer so se pojavili novi izbruhi, so te hitro in ciljno zajezili, to so dobre novice," je povedal o odzivu oblasti.

Po svetu se pospešeno veča število okuženih, samo v zadnjem dnevu so potrdili več kot 183.000 novih okužb.

Glede na delež novih okužb in smrti se v Evropi zadeve sicer izboljšujejo, vendar vseeno v povprečju v regiji potrdijo skoraj 20.000 novih okužb dnevno in več kot 700 smrti, je na spletni novinarski konferenci še opozoril Kluge.

Po svetu so sicer potrdili že več kot devet milijonov okužb z novim koronavirusom in več kot 400.000 smrti zaradi koronavirusne bolezni 19.